UPDATE: Nidia Moculescu, primele declarații despre starea de sănătate a lui Horia Moculescu, după ce s-a spus că ar fi în stare GRAVĂ

Data actualizării: | Data publicării:
Horia Moculescu, captura foto EVZ
Descriere foto: Horia Moculescu, captura foto EVZ

Nidia Moculescu a avut prima reacție după ce s-a spus că tatăl ei ar avea probleme de sănătate. 

Nidia, fiica celebrului compozitor, a declarat pentru DC News că Horia Moculescu nu este în stare gravă și neagă informațiile apărute în presă despre starea de sănătate a tatălui său:

"Nu este adevărat! În niciun caz! De unde apar știrile astea, nu știu…", a spus Nidia Moculescu, în exclusivitate pentru DC NEWS.

 

Știrea inițială:

Potrivit Impact,  apropiații artistului ar fi declarat că Horia Moculescu a fost supus unui tratament cu oxigenoterapie și că, în acest moment, starea sa de sănătate este stabilă. 

„Are un aparat care crește cantitatea de oxigen din sânge, a avut niște probleme în ultima vreme, respira foarte greu, nivelul oxigenului scăzuse alarmant de mult, așa se întâmplă mai ales iarna, din cauza frigului. Horia este conectat la acest aparat mobil, prin două fire fixate în nas. Acum se simte cu mult mai bine, după oxigenoterapie, starea de sănătate s-a îmbunătățit simțitor, nu are nevoie de internare, fiica lui se speriase foarte tare”, au declarat pentru Impact apropiații lui Horia Moculescu.


Ce probleme de sănătate are Horia Moculescu

 

Nidia Moculescu, fiica marelui compozitor Horia Moculescu, a anunțat, în urmă cu un an,  că tatăl ei a fost diagnosticat cu Bronhopneumopatie Obstructivă Cronică (BPOC)


”Tata a fost confirmat cu BPOC. O boală căpătată din cauza țigărilor. A fumat 30 de ani. Sunt alături de el, este normal să îi fiu alături, nu gătim împreună, mai mult el gătește, iar de sărbători vom petrece separat, eu cu prietenii mei, iar tata cu prietenii lui. Ne împărțim”, a spus Nidia Moculescu, la emisiunea ”Prieteni de la 11”, difuzată pe Antena 1, în urmă cu un an.

Ce este Bronhopneumopatia Obstructivă Cronică (BPOC)

Potrivit DC Medical, BPOC, denumită și boala cu mai multe fețe, afectează, pe rând, toate organele. Variază de la bronșită până la emfizem pulmonar. Mai mult de jumătate dintre pacienții care suferă de BPOC nici nu știu că sunt bolnavi, dat fiind faptul că simptomele ei timpurii pot fi ușor confundate cu efectele fumatului excesiv sau cu cele ale înaintării în vârstă (tuse, producție cronică de spută, senzație de sufocare, oboseală). Cel mai des întâlnit factor de risc este fumatul, însă boala poate fi cauzată și de expunerea îndelungată la pulberile industriale, noxele chimice, fumul produs de arderea combustibililor biologici (cărbune, lemn, gunoi de grajd).

 


Horia Moculescu a fumat timp de 42 de ani, câte 70 de țigări pe zi


În urmă cu ceva timp, marele compozitor dezvăluia că regretă că s-a lăsat pradă viciilor și că a fumat peste 40 de ani, câte 3 pachete de țigări pe zi. 


„Cel mai mare regret din viaţa mea este acela că am fumat. Am făcut asta vreme de 42 de ani. Este o mare prostie să fumezi. Problema a fost că fumam prea mult. Ajunsesem să fumez peste 70 de ţigări pe zi, ceea ce era enorm. Nu regret nimic, nici măcar cea de-a patra căsnicie, care mi-a fost atât de nocivă şi de toxică. Singurul regret rămâne acesta. Sunt foarte fericit că am avut tăria să renunţ la ţigări!, declara artistul pentru Revista VIP, în urmă cu câțiva ani.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Maria Alexandru | Categorie: Vedete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel