Horia Moculescu, noi detalii despre starea de sănătate. Compozitorul a fost internat în spital: „Plămânii sunt afectați, sunt gata afectați de la fumat”

Horia Moculescu, captură video YouTube
Descriere foto: Horia Moculescu, captură video YouTube

Horia Moculescu a avut parte de momente dificile, din cauza problemelor de sănătate

Horia Moculescu a fost prezent la un eveniment pentru a primi un premiu pentru întreaga activitate. Din cauza căldurii, compozitorului i s-a făcut rău, iar imaginile cu acesta, în timp ce stătea așezat și era ajutat de câțiva oameni, au ajuns în presă. Imaginile respective au reușit să îngrijoreze publicul, însă artistul spune că starea sa este una bună și că era firesc să i se facă rău, în condițiile în care termometrele arătau 36 de grade, iar buletinul său 86 de ani. 

„M-am simțit rău. Eu nu suport căldura! Orice om normal la 85 de ani, la 36 de grade, are nevoie de ventilator! Acum am fost acolo, la premiile pentru actualitatea muzicală. Am primit un premiu pentru întreaga mea activitate”, a declarat celebrul compozitor la Antena Stars, potrivit SpyNews. 


Horia Moculescu: „Am făcut COVID. Am stat în spital o săptămână”

Deși spune că nu are probleme de sănătate îngrijorătoare, artistul a mărturisit că a fost infectat cu Covid, în urmă cu două săptămâni, și că a stat internat în spital, pentru a primi tratament de specialitate. Pe lângă infecția COVID, Horia Moculescu a trebuit să tină sub control și afecțiunea pulmonară cu care se luptă de câțiva ani. 

 


„Este îngrozitor de cald, eu nu suport căldura! Stau cu aerul condiționat și cu ventilatoare. Nu sunt mai fragil, dar acum două săptămâni am făcut COVID. Am stat în spital o săptămână. Plămânii sunt afectați, sunt gata afectați de la fumat. M-am simțit, cum să vă explic, destul de ok, destul de în regulă. Am avut simptome de tuse, de oboseală. M-am internat la Spitalul de Boli Infecțioase Matei Balș”, a povestit compozitorul, potrivit sursei citate.

Boala cu care a fost diagnosticat marele artist, din cauza fumatului


Horia Moculescu a dezvăluit, în urmă cu ceva timp, că probleme de sănătate pe care le are se datorează fumatului. Marele compozitor a afirmat că a fumat timp de 42 de ani câte 70 de țigări pe zi și regretă enorm că a picat pradă acestui viciu. Artistul s-a lăsat de fumat în urmă cu 20 de ani, dar problemele de sănătate nu îi dau pace nici acum. 


''Am niște probleme de BPOC, înseamnă o boală de plămâni din cauza fumatului excesiv de pe vremuri. Nu mai fumez de 20 și ceva de ani. Trebuie să-mi completez oxigenul cu oxigen dintr-un aparat. Asta este tot'', a mărturisit Horia Moculescu la Antena Stars, în urmă cu ceva vreme.

 

Cel mai mare regreat al artistului este că a picat pradă viciului de a fuma, iar asta i-a afectat profund sănătatea. 


„Cel mai mare regret din viaţa mea este acela că am fumat. Am făcut asta vreme de 42 de ani. Este o mare prostie să fumezi. Problema a fost că fumam prea mult. Ajunsesem să fumez peste 70 de ţigări pe zi, ceea ce era enorm. Nu regret nimic, nici măcar cea de-a patra căsnicie, care mi-a fost atât de nocivă şi de toxică. Singurul regret rămâne acesta. Sunt foarte fericit că am avut tăria să renunţ la ţigări!”, declara artistul pentru Revista VIP, în urmă cu câțiva ani.

 Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Maria Alexandru | Dată: 21 iul 2022, 22:05 | Categorie: Vedete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience