Horia Moculescu, diagnostic teribil. Boala care îl macină pe compozitor

Data actualizării: | Data publicării:
Nidia Moculescu, foto instagram
Descriere foto: Nidia Moculescu, foto instagram

Nidia Moculescu, fiica marelui compozitor Horia Moculescu, a anunțat că tatăl ei a fost diagnosticat cu Bronhopneumopatie Obstructivă Cronică (BPOC)

Nidia Moculescu, fiica lui Horia Moculescu, a confirmat că tatăl ei se confruntă cu o boală la plămâni. Ea detaliază că această boală, cunoscută sub numele de BPOC a fost căpătată din urma celor 30 de ani în care Horia Moculescu a fumat. 

”Tata a fost confirmat cu BPOC. O boală căpătată din cauza țigărilor. A fumat 30 de ani. Sunt alături de el, este normal să îi fiu alături, nu gătim împreună, mai mult el gătește, iar de sărbători vom petrece separat, eu cu prietenii mei, iar tata cu prietenii lui. Ne împărțim”, a spus Nidia Moculescu, la emisiunea ”Prieteni de la 11”, difuzată pe Antena.

Ce este Bronhopneumopatia Obstructivă Cronică (BPOC)

 Potrivit DC Medical, BPOC, denumită și boala cu mai multe fețe, afectează, pe rând, toate organele. Variază de la bronșită până la emfizem pulmonar. Mai mult de jumătate dintre pacienții care suferă de BPOC nici nu știu că sunt bolnavi, dat fiind faptul că simptomele ei timpurii pot fi ușor confundate cu efectele fumatului excesiv sau cu cele ale înaintării în vârstă (tuse, producție cronică de spută, senzație de sufocare, oboseală). Cel mai des întâlnit factor de risc este fumatul, însă boala poate fi cauzată și de expunerea îndelungată la pulberile industriale, noxele chimice, fumul produs de arderea combustibililor biologici (cărbune, lemn, gunoi de grajd).

 



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Florentina Arcu | Categorie: Vedete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel