Helena Bonham Carter critică serialul "The Crown": „Nu cred că ar trebui să îl mai continue”. Actrița a interpretat rolul prințesei Margaret

Data publicării:

Helena Bonham Carter spune că "The Crown" nu mai este o dramă istorică şi nu ar mai trebui să continue


Actriţa britanică Helena Bonham Carter a declarat într-un interviu acordat de curând pentru cotidianul The Guardian că serialul "The Crown", produs de Netflix, ar trebui să se încheie acum, deoarece nu mai este o dramă istorică, informează variety.com.

Artista a interpretat-o pe prinţesa Margaret, sora mai mică a reginei Elisabeta a II-a, în cel de-al treilea şi cel de-al patrulea sezon al acestui serial dramatic produs de Netflix despre familia regală a Marii Britanii, preluând rolul de la Vanessa Kirby.

Al cincilea sezon din "The Crown", lansat în noiembrie 2022, a adus serialul dintr-un trecut relativ îndepărtat într-o perioadă mult mai recentă, prezentând evenimentele care au afectat viaţa familiei regale britanice după anii 1990. Actriţa Lesley Manville a preluat rolul prinţesei Margaret.

"Ar trebui să fiu atentă la ceea ce spun, dar eu nu cred că ei (producătorii serialului - n.red.) ar trebui să îl mai continue. Eu apar în această producţie şi am iubit episoadele în care am jucat, dar serialul este foarte diferit acum. Atunci când 'The Crown' a început, era o dramă istorică, dar acum a ajuns până în prezent. Însă e decizia lor", a declarat celebra actriţă britanică.

Helena Bonham Carter a refuzat să răspundă unei întrebări despre controversatul volum de memorii al prinţului Harry, intitulat "Spare": "Chiar nu vreau să contribui şi eu la toată această poveste. E o situaţie complicată şi declaraţia mea va fi scoasă din context. Şi mai cred că volumul a primit deja suficientă atenţie".

Deşi actriţa britanică este de părere că "The Crown" ar trebui să se încheie acum, serialul urmează să revină totuşi cu cel de-al şaselea sezon - care va fi însă şi ultimul şi care va acoperi mediatic sfârşitul anilor '90 şi evenimentele petrecute în prima parte a anilor 2000.

În 2021, Helena Bonham Carter i-a criticat pe producătorii serialului "The Crown" şi a spus că Netflix ar trebui să adauge un mesaj informativ prin care să îi informeze pe spectatori că acest serial este o ficţiune istorică.

Sezoanele recente ale producţiei au stârnit la rândul lor controverse şi chiar critici puternice din partea unor prieteni ai familiei regale britanice pentru felul în care Netflix a dramatizat evenimentele prezentate în "The Crown", în special căsnicia toxică dintre prinţesa Diana şi prinţul Charles.

Dezbaterea despre necesitatea adăugării unui mesaj informativ pe genericul serialului "The Crown" este încă în desfăşurare. Politicianul britanic Oliver Dowden a somat în mod public compania Netflix să adauge acel mesaj informativ, iar Helena Bonham Carter s-a declarat ulterior de acord cu o astfel de iniţiativă, spunând că producătorii show-ului au "responsabilitatea morală" de a face acest lucru.

Cele cinci sezoane ale serialului "The Crown" sunt disponibile pe platforma de streaming Netflix. Data oficială de lansare a celui de-al şaselea sezon nu a fost deocamdată stabilită, notează Agerpres.Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Maria Alexandru | Categorie: Cinematografie


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel