Harvey Weinstein are viață grea în închisoare. Avocatul fostului producător acuză că acesta trăiește în condiţii „medievale”

Data publicării:
Harvey Weinstein, captură video Youtube/Skynews
Descriere foto: Harvey Weinstein, captură video Youtube/Skynews

Los Angeles: Harvey Weinstein este încarcerat în condiţii 'medievale', afirmă avocatul său

Fostul producător de film Harvey Weinstein este încarcerat în condiţii "aproape medievale", în celula în care aşteaptă în fiecare zi noul proces deschis la Los Angeles împotriva sa pentru viol şi agresiune sexuală, a declarat avocatul său la audierea de marţi.

Producătorul "Pulp Fiction" şi "Shakespeare in Love" este judecat începând de luni pentru viol şi agresiune sexuală împotriva a cinci femei în hoteluri din Beverly Hills şi Los Angeles, între 2004 şi 2013.

Dacă va fi găsit vinovat, Weinstein - care a pledat nevinovat la toate capetele de acuzare - ar putea fi condamnat la peste 100 de ani suplimentari în spatele gratiilor. O pedeapsă care s-ar adăuga celor 23 de ani de închisoare deja pronunţaţi împotriva sa în primul său proces de la New York, din 2020.

Primele două zile de audieri de până acum au fost în mare parte dedicate selecţiei juriului. Însă marţi, avocatul lui Weinstein a atras atenţia judecătorului asupra condiţiilor sale de detenţie.

Celula în care fostul magnat de la Hollywood, care apare într-un scaun cu rotile, aşteaptă audierile este "insalubră, fetidă", a denunţat Mark Werksman.

"Condiţiile sunt aproape medievale. Îmi fac griji pentru sănătatea lui şi capacitatea lui de a supravieţui acestui calvar (...) fără să sufere un atac de cord sau un accident vascular cerebral", a pledat avocatul, amintind că vârsta clientului său este de 70 de ani.

Judecătoarea, Lisa Lench, a dat asigurări că va vorbi cu ofiţerii responsabili de detenţia lui Harvey Weinstein în timpul procesului. "Nu minimizez. Doar că nu sunt sigură că se pot face prea multe", a mai spus magistratul.

Procesul de selecţie a juriului urmează să mai dureze câteva zile, iar procesul ar urma să se desfăşoare timp de aproximativ două luni.

Acuzaţiile lansate împotriva lui Weinstein au început în 2017, iar condamnarea sa în martie 2020 la New York, urmată de o detenţie imediată şi al cărei recurs a fost respins, a fost o victorie semnificativă pentru mişcarea #MeToo.

În total, aproape 90 de femei, printre care actriţele Angelina Jolie, Gwyneth Paltrow şi Rosanna Arquette, l-au acuzat pe Harvey Weinstein de hărţuire, agresiune sexuală sau viol. Cu toate acestea, termenul de prescripţie a fost depăşit în multe dintre aceste cazuri, unele datând din 1977.

Fostul producător de film a dat întotdeauna asigurări că denunţătoarele sale au fost de acord cu faptele pentru care este acuzat.

Acuzaţiile sunt "nedovedite, necredibile şi nefondate", a declarat avocatul său, Mark Werksman, pentru presă în iulie 2021, notează Agerpres.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Maria Alexandru | Categorie: International


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel