Hainele pe care să nu le purtați niciodată vara. Căpușele se pot agăța mai ușor de dumneavoastră

Data publicării:
Sursa foto: unsplash, autor Henry & Co.
Descriere foto: Sursa foto: unsplash, autor Henry & Co.

Vara este  aici, ceea ce înseamnă că majoritatea dintre noi petrecem fiecare moment posibil la soare înainte ca vremea rece să ne trimită înapoi în casă. Dar, cu tot acest timp petrecut afară, vă expuneți la o mână de riscuri, și nu vorbim doar de arsurile solare. De la iederă otrăvitoare la insecte pline de boli, există câteva lucruri de care trebuie să țineți cont atunci când vă petreceți ziua în natură pentru a fi în siguranță. De fapt, experții avertizează că purtarea acestui tip de îmbrăcăminte ar putea face ca căpușele să se agațe mai ușor de tine. 

Experții spun că nu ar trebui să purtați culori închise atunci când sunteți afară vara

Indiferent dacă doriți să vă relaxați în curte, să mergeți la plajă sau să găsiți un traseu de drumeție, nu este indicat să purtați haine închise la culoare. Experții au declarat pentru The New York Times că oamenii ar trebui să poarte haine deschise la culoare, astfel încât să puteți depista căpușele care s-ar putea să se fi agățat de dumneavoastră. Dacă purtați negru sau alte culori închise, gândacii paraziți pot fi mai ușor de ratat, ceea ce le oferă mai mult timp să vă sugă sângele și să vă infecteze potențial cu boala Lyme.
Experții sugerează, de asemenea, să vă băgați pantalonii în șosete și cămașa în pantaloni, astfel încât căpușele, sau alte insecte, să nu-și poată face loc în interiorul hainelor dvs. printr-o deschidere.

Experții sugerează, de asemenea, să vă stropiți hainele pentru o protecție suplimentară.

Dacă doriți să fiți foarte atent, puteți, de asemenea, să vă pulverizați hainele un produs chimic antiparazitar care continuă să vă protejeze hainele chiar și după câteva spălări. Potrivit The New York Times, protecția durează aproximativ șase spălări înainte de a avea nevoie de un alt strat. Centrele pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (CDC) sugerează folosirea unui produs cu 0,5 la sută permetrin pe haine, cizme și echipamentul de camping. În plus față de tratarea hainelor pe care le purtați și în care dormiți, CDC spune că ar trebui să folosiți un repelent de insecte înregistrat de Agenția pentru Protecția Mediului (EPA).

Nu purtați hainele de exterior înăuntru

După ce v-ați bucurat de activitățile în aer liber, nu doriți să aduceți nimic de afară în casă. Experții spun pentru The New York Times că nu ar trebui să purtați hainele de afară în interior, nici măcar pentru o scurtă pauză. Un studiu din 2016 publicat în revista Ticks and Tick-borne Diseases a constatat că dacă vă puneți hainele direct în uscător (fără să le spălați) la căldură mare timp de șase minute, veți ucide căpușele. Cu toate acestea, CDC recomandă, de asemenea, să spălați orice îmbrăcăminte de exterior timp de 10 minute la temperatură ridicată. Agenția spune că ar trebui, de asemenea, să faceți un duș în termen de două ore de la orice activitate care are loc în aer liber și să efectuați o verificare amănunțită a corpului.

Experții avertizează că există mai multe căpușe în acest an

În timp ce căpușele reprezintă o amenințare în fiecare an, în special în lunile mai calde dintre aprilie și septembrie, Richard S. Ostfeld, doctor în ecologie la Institutul Cary de Studii Ecosistemice, a declarat pentru The New York Times că anul acesta este deosebit de îngrijorător. Ostfeld a numit anul 2021 "un an cu căpușe", cu căpușe nimfe cu picioare negre, care sunt adesea denumite căpușe de cerb și care sunt responsabile de majoritatea cazurilor de boală Lyme, atingând un vârf în nord-estul țării. Luarea de măsuri preventive și vigilența față de căpușe este deosebit de importantă în această vară, până la culoarea tricoului tău, potrivit bestlife.comGoogle News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Romina Băluță | Categorie: Sanatate


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel