Hai că asta e tare! De unde a cumpărat Ciolacu mici. Sunt atât de buni încât i-a dus în Bavaria!

Data publicării:
Ciolacu
Descriere foto: Ciolacu

Știi cum e, când vine vorba de mâncare tradițională, românii sunt întotdeauna mândri să își împărtășească preparatele delicioase.

Marcel Ciolacu i-a adus mici premierul bavarez Markus Söder.

O ladă frigorifică cu mici românești congelați a fost transportată în landul german de către delegația Guvernului României. Dar de unde erau acei mici?

 

Micii, acele gustări suculente și aromate, sunt printre cele mai îndrăgite feluri de mâncare din România.

Imaginați-vă scena: o grădină bavareză, plină de oameni curioși și pofticioși, așteptând să guste din micii aduși tocmai din România. Fiecare bucățică este o explozie de arome, un amestec de carne bine condimentată și usturoi, friptă perfect pe grătar. Aroma micilor la grătar se împletește cu aerul curat al Bavariei, creând o experiență culinară unică.

Ciolacu a reușit să aducă o bucată din tradiția românească în inima Europei, demonstrând încă o dată că gusturile autentice nu cunosc granițe. Fie că sunt pregătiți pentru un eveniment special sau pur și simplu pentru a aduce puțină bucurie și nostalgie, micii au puterea de a uni oamenii prin plăcerea simplă a unei mese bune.

 

Și dacă vă întrebați de unde i-a cumpărat, avem răspunsul! De... La Cocoșatu’.

 

Primul restaurant cu specific românesc, La Cocoșatu’, a fost deschis în 1993 de Ion Oiță, pe strada Neagoe Vodă, fiind unul dintre cele mai vechi restaurante private din București. Pe durata celor 30 de ani de activitate, localul s-a dezvoltat prin investiții succesive care au vizat modernizarea restaurantului și a bucătăriei. În prezent, restaurantul are un design interior tradițional românesc și o capacitate de 120 de locuri.

 

Este recunoscut la nivel național și internațional datorită Micilor La Cocoșatu’, o rețetă veche, moștenire de familie. Până în prezent, zeci de vedete românești și internaționale au trecut pragul restaurantului.

Micii de La Cocoșatu’ sunt considerați printre cei mai buni din România. Un mic cu pâine și muștar la acest restaurant costă 7,5 lei.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Spectacola Team | Categorie: Stiri


Get it on App Store Get it on Google Play



pixel