Haddaway: povestea hit-ului „What is Love”, melodia care a cucerit milioane de oameni. Ce înseamnă DRAGOSTEA pentru artist /EXCLUSIV

Data actualizării: | Data publicării:
Haddaway, la Interviurile Spectacola
EXCLUSIV
Descriere foto: Haddaway, la Interviurile Spectacola

Haddaway a dezvăluit secretul melodiei care l-a făcut miliardar în anii '90.

În 1993, Haddaway lansa piesa „What is Love”, care avea să ajungă hit în peste 14 țări. Pe lângă faimă, această melodie i-a adus artistului și multe milioane de dolari în cont. Chiar dacă au trecut 28 de ani de la lansare, „What is Love” încă se aude la radio și la diverse evenimente muzicale. Dar puțini cunosc povestea din spatele acestei melodii atât de cunoscute. 


„Este simplu. Era  2 dimineața, iar eu cu partenerul meu Alex... Încercam să-l ajut să plătească facturile casei sale de înregistrări... Un amic pe care îl cheamă Tony Hendricks, un producător, proprietarul acestei mici companii, iar el a avut ideea unei melodii ca a lui Joe Cocker, a unei balade, și mi-a pus-o, iar eu am zis „oh, nu, nu”... „Hai să ne distrăm”. Și, da, am făcut o variantă diferită intitulată What Is Love și am trimis-o mai departe o noapte mai târziu, dar el nu a fost impresionat. Se supărase, de fapt, pentru că nu îl ascultasem. Soția lui a zis că este în regulă, „lasă-l să se ocupe de melodie”. 

Haddaway, artistul care a făcut furori în anii '90 cu piesa „What is Love”, se iubește cu o româncă. EXCLUSIV


Apoi, el a înțeles unde voiam să ajungem cu piesa, și, o săptămână mai târziu, am făcut varianta finală a melodiei. What is love este o întrebare universală. Când eram tânăr, era un artist pe nume Howard Johnes care a făcut piesa What Is Love. Eu am crezut că este o întrebare universală fără răspuns, pentru că al doilea vers spune: ``Oare cineva iubește pe altcineva oricum?``. Acela nu era un răspuns. Iar eu am scris că răspunsul la „Ce e dragostea”, este:  Iubito, nu mă răni”, a dezvăluit Haddaway, invitatul în emisiunea „Interviurile Spectacola și DC News”, realizată de Georgiana Ionită.

 


Haddaway ne vizitează des țara deoarece trăiește de 4 ani de zile o frumoasă poveste de iubire cu o româncă. Cei doi locuiesc în Austria, dar au o casă și în București. Artistul susține că piesele sale sunt doar despre iubire. Haddaway crede că dragostea nu ar putea exista fără durere, deoarece atunci când două persoane se iubesc cu adevărat sunt mult mai sensibile la acțiunile pe care le face partenerul. 

„What is love?”

 

Ce înseamnă dragostea pentru Haddaway:


„Acesta este răspunsul: „Nu mă răni”. „Ce este dragostea? Iubito, nu mă răni”, pentru că majoritatea oamenilor nu înțeleg că dragostea, răspunsul la dragoste atunci când știi cu adevărat că iubești pe cineva, este durerea pe care o primești. Atunci când acea persoană pleacă, când te cerți, când ai momente în care nu ai controlul, deci cea mai mare recompensă pentru a fi îndrăgostit este durerea. Da, întreabă pe oricine, știm cu toții, dacă ai iubit cu adevărat ceea ce știi,  este durerea din spatele ei...”, a adăugat artistul. 


Haddaway pregătește acum Festivalul Forever Hit, care va avea loc în luna septembrie, la București. Celebrul cântăreț va concerta pe Arena Națională alături de alți artiști internaționali. 

 



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Bianca Moldoveanu | Categorie: International


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel