Grigore Leșe, sfat pentru o viață fericită. Motivul pentru care maestrul preferă singurătatea: „Atunci ești cu adevărat fericit”

Data publicării:

Grigore Leșe a dezvăluit motivul pentru care preferă singurătatea, dar a oferit și un sfat pentru o viață fericită.

Realizator de radio și televiziune, profesor universitar de etnomuzicologie, autor a patru cărți, doctor în muzică și doctor Honorius Causa al Universității de Vest Vasile Goldiș din Arad, Grigore Leșe poate fi considerat o adevărată comoară a folclorului românesc. 

Grigore Leșe, sfat pentru o viață fericită

Grigore Leșe susține că adevărata fericire o simți atunci când te regăsești pe tine. 

“Fericirea nu costă nimic, pentru că o obții când ești în singurătate, după părerea mea. Trebuie să te cauți pe tine, iar atunci ești cu adevărat fericit. Trebuie să te cauți pe tine. Întreabă-te de ce ești în stare să faci în lumea asta!”, a declarat Grigore Leșe. 

Maestrul a fost nevoit să stea în singurătate, pentru a se regăsi

“Tot timpul m-am căutat! Trebuie să am experiență. Am căutat în toată lumea, am experimentat departe. Dacă nu experimentezi departe, nu te poți vedea cu adevărat pe tine, deci lucrurile nu sunt așa simple, dar viața este frumoasă și mergem înainte!”, a mai spus artistul în exclusivitate pentru Playtech Știri.

Grigore Leşe, motivul pentru care a renunțat la alcool

”Nici măcar astăzi, de ziua mea, când am împlinit 69 de ani, nu mi-am permis să-mi încalc promisiunea făcută mie însumi, aceea că nu voi mai bea până când voi închide ochii! Capitolul acela e definitiv închis pentru mine.

Am în fiecare zi, în faţa ochilor, sticle cu horincă, de tot soiul. Am horincă de cireşe, de prune, de mere. Dar cum le-am primit, cândva, aşa sunt şi astăzi, neatinse. Le mai sărut, din când în când, şi apoi le pun la locul lor. Nu simt nevoia!', a declarat Grigore Leșe pentru Impact.ro.

Grigore Leșe a povestit că, în urmă cu un an, a avut probleme grave de sănătate.

”Eu m-am întâlnit deja cu moartea, anul trecut. Cel puţin asta mi-a zis unul dintre medicii cu care am discutat recent pe tema sănătăţii mele. A fost o chestie bizară, de scurt moment, asupra căreia nu voi insista prea mult.„, a menționat artistul pentru sursa citată anterior. 

Grigore Leșe: „Am aflat deja lucrul de care se teme cel mai mult un om”

”M-am întâlnit cu prieteni şi cu foşti studenţi. Şi am luat o masă mai festivă împreună. Dar, fără niciun fel de excese! La vârsta mea am aflat deja care e lucrul de care se teme cel mai mult un om pe pământ. Sunt două lucruri! Unii dintre noi ne temem de apropierea morţii, de întâlnirea cu grozăvia asta. Alţii ne temem de moarte în sine', adaugă Grigore Leşe, pentru Impact.ro.

Grigore Leșe vrea să se retragă la o mănăstire, după ce a suferit un atac cerebral

Grigore Leșe a recunoscut că vrea să se retragă la o mănăstire, după ce a suferit un atac cerebral . Artistul a dat vestea chiar înainte de Paște, anul trecut.

„Se spune că nu e bine să stai într-un loc, trebuie să schimbi oamenii și locul, eu sunt la al cincelea popas. (…) Viața mea a fost un amestec de provocare, de vrajă, de ispită. Totul în viață este imprevizibil, nu știi niciodată ce-ți oferă viața. Eu zic așa, că mie mi-a oferit prea mult, Dumnezeu mi-a dat prea mult. Că dacă Dumnezeu mi-a dat prea mult, eu trebuie să dăruiesc. Eu zic că după atâta umblete pe drumul acesta al lui Leșe, umblu de cam vreo 45 de ani, am stat pe drumul acela, nu m-am abătut”, a mărturisit Grigore Leșe, în cadrul emisiunii Acces Direct.Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Romina Băluță | Categorie: Vedete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel