Greta Thunberg protestează împotriva invaziei ruse în Ucraina în faţa ambasadei Moscovei la Stockholm

Data publicării:
Greta Thunberg protestează împotriva invaziei ruse în Ucraina în faţa ambasadei Moscovei la Stockholm. FOTO Instagram
Descriere foto: Greta Thunberg protestează împotriva invaziei ruse în Ucraina în faţa ambasadei Moscovei la Stockholm. FOTO Instagram

Activista ecologistă suedeză Greta Thunberg a anunţat pe Twitter că participă vineri la un protest în faţa ambasadei Rusiei la Stockholm împotriva invaziei ruse în Ucraina

Thunberg, 19 ani, care a fost nominalizată la Premiul Nobel pentru Pace în 2021, a postat pe Twitter o poză cu ea alături de alţi protestatari ţinând o pancartă cu mesajul "Stand With Ukraine" (Alături de Ucraina), menţionând că se află "în faţa ambasadei Rusiei chiar acum".

 

Rusia a continuat vineri invazia lansată cu o zi înainte în Ucraina. Ţările Uniunii Europene au în vedere mai multe sancţiuni împotriva Moscovei, iar zeci de mii de oameni trec graniţele Ucrainei în Polonia, România, Ungaria şi Slovacia în timp ce rachete ruse au lovit Kievul, notează Agerpres.

 

"Este o invazie”. Actorul Javier Bardem, nominalizat la Oscar, a protestat și el împotriva invaziei Rusiei în Ucraina

Actor spaniol distins cu Oscar Javier Bardem, nominalizat anul acesta pentru un alt premiu al Academiei Americane de Film, s-a alăturat joi unui protest în faţa ambasadei Rusiei de la Madrid în semn de susţinere faţă de poporul ucrainean şi pentru a denunţa invazia Moscovei în Ucraina.


"Mă aflu aici pentru a condamna acţiunilor războinice ale Federaţiei Ruse împotriva Ucrainei", a declarat el pentru Reuters la protestul la care au participat circa o sută de oameni, mulţi purtând steagul albastru cu galben al Ucrainei.

Cu o mască neagră şi un hanorac negru, Bardem, în vârstă de 52 de ani, a discutat cu alţi protestatari şi a spus că se teme că invazia va declanşa o criză uriaşă a refugiaţilor.

Forţele ruse au invadat Ucraina pe cale terestră, maritimă şi aeriană la primele ore ale zilei de joi, acţiunea reprezentând cel mai mare atac al unui stat împotriva altui stat în Europa după Al Doilea Război Mondial.

"Este o invazie... Încalcă dreptul fundamental al Ucrainei la suveranitatea teritorială, dreptul internaţional şi multe alte lucruri", a declarat Bardem, care a fost recompensat în 2008 cu premiul Oscar pentru cel mai bun actor în rol secundar şi se află în acest an în cursa pentru trofeul acordat de Academia Americană de Film la categoria "Cel mai bun actor în rol principal" pentru rolul din "Being the Ricardos".

În apropiere, tinerii protestatari au fluturat steaguri ale Ucrainei şi Uniunii Europene şi au afişat un banner pe care scria "Europa, protejează viitorul copiilor tăi - Stop Putin!", în engleză şi spaniolă.

Proteste similare au avut loc joi în alte ţări europene, inclusiv vecina Spaniei, Portugalia, care găzduieşte o mare comunitate ucraineană, notează Agerpres.Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Maria Alexandru | Categorie: International


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel