Greta Thunberg, protest de Black Friday: Nu cumpăraţi lucruri de care nu aveţi nevoie

Greta Thunberg. Foto Facebok
Descriere foto: Greta Thunberg. Foto Facebok

Supra-consumul trebuie ţinut sub control, în special odată cu apropierea sărbătorilor de iarnă, a atras atenţia activista suedeză pentru mediu Greta Thunberg într-un mesaj publicat vineri pe reţelele sociale legat de grevele şcolare săptămânale pe care le conduce.

"Grevă şcolară, săptămâna 119. Astăzi este Black Friday. Supra-consumul distruge condiţiile de viaţă prezente şi viitoare şi planeta în sine. Nu cumpăraţi lucruri de care nu aveţi nevoie", a scris adolescenta pe Twitter.

Black Friday, care are loc în acest an la 27 noiembrie, este o perioadă mult-aşteptată de reduceri în timpul căreia comercianţii cu amănuntul oferă nenumărate chilipiruri şi oferte - atât online, cât şi în magazine.

În mesajul său figurează, de asemenea, un semn pictat manual pe care scrie "Grevă şcolară pentru climă".

Tânăra de 17 ani a revenit online pentru acţiunea ei săptămânală în domeniul mediului în octombrie, citând recomandări ale autorităţilor sanitare suedeze menite să limiteze o creştere a numărului de cazuri de infectare cu noul coronavirus.

Thunberg a organizat prima grevă şcolară în august 2018 în faţa parlamentului suedez, acţiune care s-a dezvoltat într-o mişcare la nivel mondial pentru a atrage atenţia asupra schimbărilor climaticeGoogle News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Georgiana Ioniţă | Dată: 27 noi 2020, 16:52 | Categorie: International


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience