Greșelile pe care le faci atunci când te machiezi și care îți înrăutățesc acneea. Ce avertizează specialiștii

Data actualizării: | Data publicării:
Acnee, foto pixabay
Descriere foto: Acnee, foto pixabay

Te-ai trezit vreodată cu un coș uriaș și primul tău gând a fost să cauți corectorul pentru a-l putea acoperi? Da, scopul machiajului poate fi acela de a ne spori frumusețea naturală. 

Dar dacă v-ați trezit vreodată cu un grup de puncte negre pe bărbie, induse de hormoni, sau cu un coș pe nas atât de mare, atunci știți că machiajul ascunde la fel de bine cum îl poate pune în valoare.


Să ai o erupție în toată regula, sau chiar și doar câteva coșuri pe față, nu este deloc amuzant. Dar ar putea fi de ajutor să știi că, cu siguranță, nu ești singură. Dacă ești pregătită să folosești conținutul trusei de machiaj ca armură și să nu lași coșurile nedorite de pe față să-ți distrugă încrederea în tine, atunci bravo ție! Încearcă doar să eviți aceste greșeli cosmetice care ar putea să-ți înrăutățească și mai mult acneea.


Începeți cu o suprafață curată


Potrivit Insider, pregătirea este esențială. Una dintre cele mai simple modalități prin care ai putea să-ți înrăutățești și mai mult problemele legate de acnee este să aplici machiajul pe o piele care nu este curată.


"Pentru a evita erupțiile cauzate de machiaj, asigurați-vă că pregătiți pielea folosind un produs de curățare pe bază de acid salicilic pentru a îndepărta excesul de ulei, murdăria și celulele moarte de la suprafață", a sfătuit Dr. Joshua Zeichner, director al Cosmetic & Clinical Research in Dermatology la Mount Sinai Hospital.


Există, de asemenea, o presupunere nu tocmai adevărată conform căreia purtarea machiajului pentru perioade lungi de timp va provoca erupții. David Lortscher, un dermatolog certificat, lămurește lucrurile pentru Byrdie: "Dacă machiajul nu blochează porii, purtarea lui pentru o perioadă mai lungă de timp nu ar trebui să fie o problemă, în teorie." El adaugă: "Deși nu este o garanție, cel mai bine este să folosiți numai produse etichetate cu termeni precum "non comedogenic", "non acnegenic", "nu înfundă porii" sau "nu provoacă erupții"."


Luați în considerare o curățare săptămânală a pensulelor de machiaj


Aplicarea machiajului pe o piele curată și găsirea formulelor potrivite sunt ambele modalități excelente de a evita o temută erupție acneică. De asemenea, ar trebui să începi să creezi o rutină pentru a-ți curăța pensulele de machiaj și să le cureți des. 


Cristina Bartolucci, make-up artist celebru, explică pentru Women's Health cât de des ar trebui să vă curățați pensulele de machiaj. "Spălați-le o dată pe săptămână. Acest lucru va menține încărcătura de bacterii la un nivel scăzut și nimic nu se compară cu senzația unei pensule moi și curate pe fața ta." Dacă folosești un burete de machiaj pentru a-ți aplica corectorul sau fondul de ten, Bartolucci recomandă să le speli cu apă caldă și săpun până când sunt curate. 


Dar să nu crezi nicio secundă că faci un favor pielii tale aplicând machiajul cu degetele în loc de pensulă sau burete. Insider relatează că folosirea degetelor și a mâinilor ca aplicatori poate transfera mulți germeni și poate irita pielea de pe față. 



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Bianca Moldoveanu | Categorie: Sanatate


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel