Greșeala pe care o faci când alegi sutienul. Cum îți poate afecta sănătatea

Data publicării:
Sursa foto: unsplash, autor Pablo Heimplatz
Descriere foto: Sursa foto: unsplash, autor Pablo Heimplatz

Sutienul este un articol vestimentar care nu prea lipsește din garderoba doamnelor. Află ce efecte are asupra sănătății.

Sutienul poate provoca dureri, iritații, dar NU și cancer. Este concluzia la care au ajuns specialiștii în sănătatea sânilor. Specialistul în sănătatea sânilor Cassann Blake oferă o perspectivă asupra acestei chestiuni și ajută la clarificarea câtorva mituri despre purtarea sau nepurtarea unui sutien, potrivit Cleaveland Clinic.

Purtarea unui sutien nu crește riscul de cancer la sân

Acest mit este demontat de specialiștii din întreaga lume, care au ajuns la concluzia că purtarea unui sutien nu crește șansele de a dezvolta cancer de sân.

"Din punct de vedere al cancerului de sân, purtarea unui sutien nu afectează riscul de cancer mamar. Am fost întrebat înainte dacă purtarea sutienelor poate crește riscul de cancer de sân. Răspunsul este nu. Aşadar, purtarea unui sutien nu creşte şi nici nu scade riscul de cancer la sân", a explicat Cassann Blake. 

Sutienul nu face sânii să se lase

Sutienul nu cauzează lăsarea sânilor. Dr Blake arată, potrivit Cleaveland Clinic că purtarea unui sutien nu face sânii să se lase.

"Purtarea unui sutien nu afectează riscul de lăsare a sânilor sau ceea ce se numește «ptoză mamară»", spune ea.

În plus, sutienul nici nu va afecta forma sânilor. Mai mult, dacă sânii sunt voluptoși specialiștii recomandă utilizarea unui sutien, deoarece s-ar putea să vă simțiți mai confortabil. În plus, în acest caz folosirea sutienului ar putea ajuta la atenuarea sau prevenirea durerilor de spate, care adesea sunt din cauza greutății sânilor.

"Purtarea unui sutien sport ar putea fi de ajutor în această privință", spune dr. Blake. 

Citește continuarea pe DC MEDICALGoogle News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Romina Băluță | Categorie: Sanatate


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel