Greșeala care ne îmbolnăvește colonul. Dr. Sava: Cel mai sănătos mod de a sta pe WC. Elimini tot

Data publicării:
Dr. Marius Sava
Descriere foto: Dr. Marius Sava

Doctorul Marius Sava a spus care este poziția corectă pentru a defeca.

Care este cea mai proastă poziți pentru a defeca

 

„De obicei, poziția pe care o adoptăm la toaletă este o poziție de drepți. Este cea mai proastă poziție pe care noi putem să o avem. Poziția corectă este poziția ușor aplecată, cu picioarele ușor depărtate, cu mâinile pe genunchi. În felul acesta, colonul se îndreaptă și stimulezi mișcarea colonului. În momentul în care ții mâinile pe genunchi, inevitabil ți se relaxează abdomenul.

 

Dacă nu reușim nici așa și tot ne străduim, luăm un scăunel de 20 de lei. Acesta se așează sub picioare. Poziția aceasta stimulează mișcarea colonului. Colonul se îndreaptă și, în acest fel, te eliberezi mult mai ușor”, a zis medicul Marius Sava la PRO TV, în cadrul emisiunii lui Cătălin Măruță.

 

Dacă nu ai un astfel de scăunel, poți pune picioarele pe coșul de gunoi de la baie sau orice obiect care să îți ridice picioarele la 20 de centimetri.  

 

WC-ul turcesc - care încă se mai găsește în curțile românilor - este cel mai sănătos

 

 

WC-ul turcesc - care încă se mai găsește în curțile românilor - este cel mai sănătos. De ce? Pentru că starea relaxată în care te afli în timpul utilizării unui WC turcesc poate facilita eliminarea scaunului și poate îmbunătăți tranzitul intestinal. Acest lucru poate fi util pentru persoanele care suferă de constipație sau alte probleme digestive.

 

Pentru cei care folosesc toalete occidentale, există și dispozitive speciale, precum taburetele pentru toaletă, care permit ridicarea picioarelor în timpul defecației, simulând parțial poziția și facilitând procesul, după cum a explicat medicul Marius Sava.

 

Vedeți aici detalii:

 

 

 

VEZI ȘI: Romanița Iovan mănâncă doar două alimente. „Așa te saturi, nu îți mai este foame. Nu pui pe tine nimic”:

https://www.spectacola.ro/romanita-iovan-mananca-doar-doua-alimente-asa-te-saturi-nu-iti-mai-este-foame-nu-pui-pe-tine-nimic_38106.html

 

VEZI ȘI: De ce a crescut dramatic cancerul la tineri. Dr. Tudor Ciuhodaru: E o ipoteză pe care aș lansa-o:

https://www.spectacola.ro/de-ce-a-crescut-dramatic-cancerul-la-tineri-dr-tudor-ciuhodaru-e-o-ipoteza-pe-care-as-lansa-o_38008.html

 



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Anca Murgoci | Categorie: Stiri


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel