GOYA 2022: ''El buen patrón'', marele triumfător. Javier Bardem şi Blanca Portillo, cei mai buni actori, iar Cate Blanchett, recompensată cu primul Goya Internacional

Data publicării:
'El buen patrón'', captura foto YouTube
Descriere foto: 'El buen patrón'', captura foto YouTube

Lungmetrajul "El buen patrón" era marele favorit al celei de-a 36-a ediţie a premiilor Goya şi a îndeplint toate pronosticurile, obţinând şase premii (din 20 de nominalizări), pentru cel mai bun film, cea mai bună regie (Fernando León de Aranoa), cel mai bun actor principal (Javier Bardem), cel mai bun scenariu original, cea mai bună coloană sonoră şi cel mai bun montaj.


"Maixabel", de Iciar Bollaín, a obţinut trei premii Goya, la fel ca şi "Mediterráneo", în timp ce "Las leyes de la frontera" a fost surpriza serii obţinând patru premii Goya la categoriile tehnice, notează Agerpres.

Fernando León de Aranoa a dorit să împartă premiul pentru cel mai bun regizor cu întreaga echipă şi mai ales cu actorii care l-au ajutat să "rescrie scenariul" şi pentru că au ştiut să interpreteze personajele cu "emoţie şi talent".

El a ţinut să-i mulţumească mai ales lui Javier Bardem, care a interpretat rolul principal. Provocarea filmului, a spus el, a fost cum ar spune Julio Blanco - protagonistul filmului - să găsească echilibrul între dramă şi comedie.

Pentru León de Aranoa, este cel de-al patrulea Goya pentru cel mai bun regizor, după ce a câştigat cu precedentele sale filme "Familia" (1997) "Barrio" (1999) şi "Los lunes al sol" (2003).

"El gran patrón" este o satiră despre abuzurile unui patron de provincie care îmbracă haina unui tip simpatic şi preocupat de soarta angajaţilor săi.

Comedia satirică a lui León de Aranoa a reprezentat Spania în cursa premiilor Oscar de anul acesta, însă nu a reuşit să obţină nominalizarea finală la categoria cel mai bun film internaţional


 Lungmetrajul chilian "La cordillera de los sueńos", cel mai bun film ibero-american

 

"La cordillera de los sueńos", un documentar al regizorului chilian Patricio Guzmán, a fost recompensat cu premiul Goya pentru cel mai bun film iberoamerican la cea de-a 36-a ediţie a premiilor Academiei Spaniole de Film, relatează EFE.

Realizatorul chilian nu a putut asista la gală, iar premiul i-a fost înmânat unuia dintre producătorii filmului.

 

 Javier Bardem şi Blanca Portillo, cel mai bun actor şi cea mai bună actriţă

Javier Bardem a fost recompensat cu premiul Goya pentru cel mai bun actor într-un rol principal, pentru interpretarea sa magistrală din filmul "El buen patrón", în regia lui Fernando León de Aranoa.
Javier Bardem era favorit în această categorie pentru rolul patronului inimos din comedia lui Fernando León de Aranoa.

La rândul său, Blanca Portillo a primit premiul Goya pentru cea mai bună actriţă, contrar pronosticurilor, pentru interpretarea personajului Maixabel Lasa din filmul "Maixabel", de Icíar Bollaín.
La aceeaşi categorie erau nominalizate Penelope Cruz, pentru "Madres paralelas", Petra Martinez pentru "La vida era eso" şi Emma Suarez pentru "Josefina".

Favorită în această categorie era Penelope Cruz, care a fost nominalizată şi la premiul Oscar pentru rolul său din filmul lui Pedro Almodovar.

Foarte surprinsă de acest premiu la care nu se aştepta, Blanca Portillo a spus că vrea să-l dedice actorilor şi actriţelor care "mi-au dat viaţă" şi ochilor lui Luis Tosar, care m-au purtat "dincolo de infinit", citează Agerpres. 
 


GOYA 2022 Cate Blanchett, recompensată cu primul Goya Internacional

Pedro Almodóvar şi Penélope Cruz au urcat pe scenă pentru a înmâna primul premiu Goya Internacional acordat de Academia Spaniolă de Film vedetei australiene Cate Blanchett, care şi-a declarat dragostea pentru cinematografia spaniolă încă de când era copil.

Actriţa australiană, deţinătoare a celor mai prestigioase premii cinematografice din lume, şi-a comparat gazdele cu marile cupluri ale creatorilor de film, precum Gena Rowlands şi John Cassavetes, sau Katharine Hepburn şi George Cukor.

"Sunteţi un cuplu legendar, este o onoare pentru mine. Sunteţi sursă de inspiraţie", a spus Cate Blanchett, urându-i noroc lui Penélope Cruz, nominalizată la premiul Oscar pentru cea mai bună actriţă pentru interpretarea sa din filmul "Madres paralelas", al lui Pedro Almodóvar.

Cate Blanchett a fost aplaudată în picioare de public şi a mulţumit în spaniolă pentru acest premiu. "Din păcate este singurul cuvânt pe care îl cunosc în spaniolă". "Gracias", a spus ea vizibil emoţionatăGoogle News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Maria Alexandru | Categorie: Cinematografie


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel