Godzilla vs. Kong, cel mai vizionat film al momentului în Statele Unite: încasări de 13,4 milioane de dolari în al doilea weekend

Data publicării:
Godzilla vs. Kong. Captură foto YouTube
Descriere foto: Godzilla vs. Kong. Captură foto YouTube

''Godzilla vs. Kong'' a urcat în fruntea clasamentului încasărilor la casele de bilete ale cinematografelor din Statele Unite, cu 13,4 milioane de dolari în al doilea weekend de la lansare.

 Cele mai recente venituri obţinute de această producţie ridică veniturile totale la 69,5 milioane de dolari, o sumă impresionantă în timpul unei pandemii.

Performanţa comercială a producţiei Legendary Pictures şi Warner Bros. este cu atât mai remarcabilă cu cât vine în contextul restricţiilor asociate COVID-19 în vigoare, prin care capacitatea cinematografelor este limitată, şi a faptului că filmul este disponibil şi pe HBO Max. Încasările obţinute de film au scăzut cu 58% comparativ cu cele din weekendul de lansare - 32,2 milioane de dolari.

Producţiile Warner Bros. din 2021 lansate în cinematografe sunt disponibile concomitent pe HBO Max, o concesie în contextul pandemiei de coronavirus şi o modalitate de a stimula serviciul de streaming, notează Agerpres.

''Godzilla vs. Kong'' devine astfel filmul cu cele mai mari încasări din era pandemică, depăşind performanţele ''Tenet'' al lui Christopher Nolan, care a obţinut 58,4 milioane de dolari.

Thriller-ul de acţiune ''Nobody'' al Universal s-a situat pe locul al doilea, cu 2,6 milioane de dolari. Încasările totale obţinute pe plan intern de acest film se ridică la 15,6 milioane de dolari după trei săptămâni de la lansare.

Producţia Sony ''The Unholy'', un film horror cu accente supranaturale, ocupă locul al treilea, cu încasări de aproximativ 2,4 milioane de dolari, ajungând la un total de 6,7 milioane de dolari.

''Raya and the Last Dragon'' s-a situat pe locul al patrulea, cu 2,1 milioane de dolari în acest weekend. Veniturile totale obţinute de lungmetrajul animat în America de Nord se ridică la 35,2 milioane dolari. Filmul este, de asemenea, disponibil pentru închiriere pe Disney Plus.

Producţia SF Lionsgate şi AGC Studios "Voyagers", a obţinut 1,3 milioane de dolari în acest weekend şi se situează pe locul al cincilea în clasamentul încasărilor din cinematografe.

Unele dintre filmele care concurează la premiile Academiei de film americane din acest an şi-au îngroşat veniturile, ''Minari'' obţinând încasări de 118.000 de dolari (un total de 2,3 milioane de dolari), în timp ce ''Promising Young Woman'' a încasat 55.000 de dolari din vânzările de bilete (un total de 7,2 milioane de dolari). Ambele lungmetraje concurează la categoria ''Cel mai bun film'' din cadrul Oscarurilor. Gala programată la 25 aprilie va fi organizată atât la Dolby Theatre, gazda tradiţională a ceremoniei, cât şi la gara Union Station din Los Angeles.Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Georgiana Ioniţă | Categorie: Cinematografie


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel