Globurile de Aur: Cinci momente şocante din istoria galei

Data publicării:
Globurile de Aur, captura foto Youtube/ sursa E! News
Descriere foto: Globurile de Aur, captura foto Youtube/ sursa E! News

Pandemia de coronavirus, care a afectat grav în ultimele luni statul american California, i-a constrâns pe organizatori să opteze în acest an pentru o gală virtuală, organizată în două spaţii - Beverly Hills şi New York. 

Gala Globurilor de Aur, care deschide în mod tradiţional sezonul marilor premii cinematografice de la Hollywood, are reputaţia unei ceremonii care rezervă uneori spectatorilor şi telespectatorilor o serie de surprize, mai ales atunci când starurile prezente la eveniment, care poartă ţinute elegante, abuzează de şampania oferită cu generozitate de organizatori. 

Cu ocazia galei de decernare a Globurilor de Aur, care va avea loc în noaptea de duminică spre luni, jurnaliştii de la AFP au publicat vineri un articol ce prezintă cinci momente insolite care au marcat ediţiile precedente ale ceremoniei.

Omagiul adus lui Jack Lemmon

În 1998, Ving Rhames, vizibil emoţionat atunci când a câştigat Globul de Aur pentru cel mai bun actor dintr-un lungmetraj TV pentru interpretarea lui din producţia "Don King", a insistat ca un alt nominalizat din categoria lui să i se alăture pe scenă. Era vorba despre Jack Lemmon, o legendă a Hollywoodului, care a fost ovaţionat şi aplaudat în picioare de toţi spectatorii prezenţi în sală.

În semn de omagiu suprem, Ving Rhames i-a înmânat trofeul Globul de Aur pe care tocmai îl primise, explicându-i: "Pentru mine, a fi un artist înseamnă să dăruieşti, iar eu vreau să vă dau acest premiu, domnule Jack Lemmon".

"Este unul dintre momentele cele mai drăguţe şi mai agreabile din viaţa mea", a răspuns Jack Lemmon, încercând, în van, să îi dea înapoi lui Ving Rhames trofeul care îi aparţinea.

Asociaţia Presei Străine de la Hollywood (HFPA), care organizează evenimentul, i-a transmis în cele din urmă un alt Glob de Aur actorului Ving Rhames.

În apă, Angelina Jolie!

Angelina Jolie s-a aruncat literalmente în apă după gala Globurilor de Aur din 1999.

Actriţa americană a promis înaintea ceremoniei că va sări în piscina hotelului Beverly Hilton dacă va câştiga acest trofeu. Ea s-a ţinut de cuvânt şi chiar a tras după ea în apă, cu zâmbetul pe buze, un jurnalist prea îndrăzneţ care voia să o intervieveze după câştigarea premiului.

Angelina Jolie a fost premiată pentru rolul din "Gia", un lungmetraj biografic dedicat top-modelului american Gia Carangi, care a devenit dependentă de droguri şi a murit din cauza unor complicaţii provocate de SIDA în 1986, la vârsta de 26 de ani.

Jeremy Renner şi "globurile" lui J-Lo

Jeremy Renner, interpretul supereroului Hawkeye din filmele din seria "Avengers", inspirate din benzile desenate Marvel, este autorul unei declaraţii de prost gust, în 2015, în momentul în care înmâna un premiu alături de Jennifer Lopez.

Atunci când J-Lo l-a întrebat pe starul hollywoodian, devenit celebru după ce a jucat în "The Hurt Locker", dacă dorea ca ea să deschidă plicul cu numele câştigătorului întrucât "avea unghiile potrivite pentru acest lucru", Jeremy Renner i-a răspuns astfel: "Ai şi 'globurile' potrivite pentru asta".

Remarca lui a vizat sânii actriţei şi a stârnit un val de indignare, mulţi acuzându-l pe Jeremy Renner că a hărţuit-o sexual pe Jennifer Lopez într-o transmisiune televizată în direct.

Aproape "coming out"-ul lui Jodie Foster

Nu a fost vorba despre un comportament scandalos din partea lui Jodie Foster, ci mai degrabă un discurs emoţionant, atunci când celebra actriţă americană a primit în 2013 un Glob de Aur pentru întreaga carieră.

Toţi spectatorii din acea seară aşteptau cu înfrigurare discursul uneia dintre cele mai discrete vedete de la Hollywood, căreia publicaţia Out Magazine (principala revistă dedicată comunităţii LGBT din Statele Unite, n.r.) i-a reproşat că nu vorbeşte deschis despre sexualitatea ei.

"Se pare că am o dorinţă puternică de a spune ceva ce nu am putut niciodată să spun până acum în public. Voi începe acum, bine? Puternică şi mândră, nu-i aşa? Şi, deci, voi avea nevoie de sprijinul vostru", a declarat actriţa, cu o voce marcată de emoţie.

Dar, în cele din urmă, Jodie Foster nu şi-a făcut "coming out"-ul aşteptat de spectatori. "Sunt o persoană singură. Da, este adevărat. Sunt singură", a declarat ea, în râsetele şi aplauzele publicului, înainte de a îi aduce un omagiu lui Cydney Bernard, care a fost partenera ei de viaţă timp de mulţi ani.

Privaţi de gală

Cel mai mare şoc din istoria galei Golden Globes Awards nu a fost însă legat de lipsa de politeţe, consumul excesiv de alcool şi emoţiile participanţilor. Este vorba, pur şi simplu, despre anul în care ceremonia nu a mai avut loc, notează Agerpres. 

În 2008, HFPA, organizatoarea galei, a decis să anuleze ceremonia de înmânare a premiilor în timpul grevei organizate de Sindicatul scenariştilor americani, după ce colegii lor din branşa actorilor au anunţat că refuză să treacă printre pichetele de manifestanţi, în semn de solidaritate cu aceştia.

Lipsite de strălucirea şi spectacolul oferit de gala Globurilor de Aur, trofeele au fost anunţate în cadrul unei simple şi anoste conferinţe de presă.Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Bianca Moldoveanu | Categorie: Cinematografie


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel