Gingașe și parfumate, dar extrem de otrăvitoare. 7 plante de grădină care te pot îmbolnăvi

Data publicării:
Plante, sursa pixabay/ autor Denise Husted
Descriere foto: Plante, sursa pixabay/ autor Denise Husted

Pentru mulți dintre noi, grădinăritul este o distracție preferată. Cine nu iubește parfumul încântător al trandafirilor sau violetul hortensiilor? Din păcate, unele plante comune, deși sunt plăcute vizual, sunt foarte otrăvitoare. Dacă ai copii mici sau animale de companie, mare atenție!

Iată opt plante comune care sunt incredibil de otrăvitoare:

1. Hortensia

Deși este desosebit de frumoasă, această plantă este toxică pentru pisici, câini și cai. Potrivit ASPCA, planta conține glicozidă cianogenă, care se descompune în cianură și poate provoca probleme gastro-intestinale, cum ar fi diaree și vărsături.

2. Rubarbă

Tulpina roșie a acestei plante este bună de mâncat, frunzele sunt problema. Conțin acid oxalic și potențial glicozide antrachinonice, conform Medline Plus. Ingerarea frunzelor de rubarbă poate duce la dificultăți de respirație, arsuri bucale și gât, probleme digestive și, în cazuri grave, convulsii și comă.

3. Azaleea

Azaleele, deși primitoare și minunate, pot fi extrem de periculoase, atât pentru oameni, cât și pentru animale. Nectarul obținut din această plantă este cunoscut sub numele de „miere nebună” ca urmare a efectului său intoxicant, potrivit Poison Control.

4. Tisa

Această plantă este denumită și „copacul morții”. Fructul în sine nu este toxic, ci sămânța din interior - este atât de otrăvitoare, încât provoacă, aproape instantaneu, stop cardiac.

 

Citește continuarea pe DC MEDICAL



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Romina Băluță | Categorie: Sanatate


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel