Gheorghe Zamfir și-a amenințat tatăl ca să îl lase la Liceul de muzică: ”Dacă nu mă dai la muzică, eu mă sinucid”

Data publicării:
Gheorghe Zamfir, foto Facebook
Descriere foto: Gheorghe Zamfir, foto Facebook

Gheorghe Zamfir, în vârstă de 80 de ani, își amintește cu drag de primii ani de viață, de simplitatea locurilor în care a crescut, dar și de modul în care a procedat pentru a-și convinge tatăl să îl lase să plece în București, pentru a studia muzica. 

Celebrul naist a mărturisit că în copilărie a fost păstor de capre și că i-a fost foarte greu să își convingă tatăl să îl lase să plece la București, pentru a studia muzica. 

 

 

Eu am fost păstor de capre. A fost foarte marcant momentul. Cred că a început cam prin anii când eu eram deja conștient, anii trimiterii la școală. Cam pe la 7 ani am început să pasc, în fiecare zi, în fiecare an, până în anul plecării mele la Liceul de Muzică din București. Această plecare a constituit o aventură de nespus. I-am spus tatăl lui meu: „tată, dacă nu mă dai la muzică, eu mă sinucid”. L-am presat cu treaba asta până când a luat-o razna”, a spus Gheorghe Zamfir în cadrul emisiunii Legendele, realizată de Dan Negru.


Marele artist spune că mama sa a fost cea care l-a încurajat să își urmeze visul și tot cea care a reușit să îl convingă pe tatăl acestuia să fie de acord cu mutarea în Capitală. 


Mama l-a repus într-un echilibru oarecare „Tudorică, dacă tu nu dai copilul la școală de muzică... El mi-a spus mereu când tu te duci la serviciu, plânge, urlă cu acordeonul în brațe și spune că se sinucide. Pierdem copilul”. Tata a intrat într-o stare de nepovestit. Într-o vară, în anul 1955 s-a dus la București, la școala militară, la fanfară și a aflat în iunie că examenele se încheiaseră. Tatăl a fost fierar, apoi băcan, ucenit. Mama s-a născut în 1914, era mai mare decât tata cu 3 ani. S-a căsătorit cu mama la 17 ani. Pe mine m-a avut la 24. Eu am început prima dată la fluier, după am început pe la 6 ani la muzicuță, apoi la mandolină”, a continuat naistul.Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Maria Alexandru | Categorie: Vedete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel