Gheorghe Zamfir dezvăluie legătura incredibilă a tatălui său cu Elena Ceaușescu: „Îl căuta cu disperare prin restaurante”

Data publicării:
Gheorghe Zamfir, foto Facebook
Descriere foto: Gheorghe Zamfir, foto Facebook

Gheorghe Zamfir dezvăluie ce legătură avea tatăl său cu Elena Ceaușescu. 

Gheorghe Zamfir a fost invitatul lui Adrian Artene în cadrul podcastului ”ALTCEVA”, unde a vorbit despre legătura incredibilă pe care a avut-o tatăl său cu soția lui Nicolae Ceaușescu. 

Artistul spune că Elena Ceaușescu, pe vremea când avea doar 17 ani, era îndrăgostită nebunește de tatăl său, Tudor Zamfir, care la acea vreme lucra ca ospătar.

”Elena Ceaușescu a fost prima prietenă a tatălui meu, care a avut 17 ani și îl căuta înnebunită pe tata în restaurante. Acolo unde era picolo, chelner și zicea: `-Tudorică, am venit să te văd`. Și el zicea: `-Lasă-mă, dragă, eu am alte probleme`. În epoca aia”, povestește Gheroghe Zamfir, în cadrul podcastului realizat de Adrian Artene, pe Youtube, potrivit CanCan. 

 


Gheorghe Zamfir și-a amenințat tatăl ca să îl lase la Liceul de muzică: ”Dacă nu mă dai la muzică, eu mă sinucid”

Gheorghe Zamfir, în vârstă de 81 de ani, își amintește cu drag de primii ani de viață, de simplitatea locurilor în care a crescut, dar și de modul în care a procedat pentru a-și convinge tatăl să îl lase să plece în București, pentru a studia muzica. 


 
Celebrul naist a mărturisit că în copilărie a fost păstor de capre și că i-a fost foarte greu să își convingă tatăl să îl lase să plece la București, pentru a studia muzica. 

 

„Eu am fost păstor de capre. A fost foarte marcant momentul. Cred că a început cam prin anii când eu eram deja conștient, anii trimiterii la școală. Cam pe la 7 ani am început să pasc, în fiecare zi, în fiecare an, până în anul plecării mele la Liceul de Muzică din București. Această plecare a constituit o aventură de nespus. I-am spus tatăl lui meu: „tată, dacă nu mă dai la muzică, eu mă sinucid”. L-am presat cu treaba asta până când a luat-o razna”, a spus Gheorghe Zamfir în cadrul emisiunii Legendele, realizată de Dan Negru.


Marele artist spune că mama sa a fost cea care l-a încurajat să își urmeze visul și tot cea care a reușit să îl convingă pe tatăl acestuia să fie de acord cu mutarea în Capitală. 


„Mama l-a repus într-un echilibru oarecare „Tudorică, dacă tu nu dai copilul la școală de muzică... El mi-a spus mereu când tu te duci la serviciu, plânge, urlă cu acordeonul în brațe și spune că se sinucide. Pierdem copilul”. Tata a intrat într-o stare de nepovestit. Într-o vară, în anul 1955 s-a dus la București, la școala militară, la fanfară și a aflat în iunie că examenele se încheiaseră. Tatăl a fost fierar, apoi băcan, ucenit. Mama s-a născut în 1914, era mai mare decât tata cu 3 ani. S-a căsătorit cu mama la 17 ani. Pe mine m-a avut la 24. Eu am început prima dată la fluier, după am început pe la 6 ani la muzicuță, apoi la mandolină”, a continuat naistul.

 

Gheorghe Zamfir s-a născut pe data de 6 aprilie 1941, în Găești, Județul Dâmbovița. De-a lungul timpului, acesta a reușit să cucerească aplauzele întregii planete. Gheorghe Zamfir a fost cel care a schimbat forma, construcția și tehnica naiului, lărgindu-i considerabil paleta de interpretare. El a introdus naiul în toate stilurile și genurile muzicale, revoluționând sunetul la scară universală și aducând naiul în atenția publicului modern.

 

În anul 1994 s-a căsătorit cu Marie Noelle, de care a divorțat în 2010. În anul 2015 s-a recăsătorit cu Nicoleta Beca, solistă de muzică populară, care este cu 44 de ani mai tânără decât el.

 

Gheorghe Zamfir își divinizează soția cu 44 de ani mai tânără. Maestrul naiului românesc susține că fără aceasta, el nu ar fi ajuns la 80 de ani. Cei doi se înțeleg de minune, iar Nicoleta îi face zilele mai însorite artistului. Chiar dacă relația lor a început cu stângul, chiar în perioada în care Gheorghe Zamfir era în plin proces de divorț cu fosta soție frunțuzoaică, căsnicia lor este foarte bine sudată și sunt fericiți împreună. 

 


„Este trimisă de Dumnezeu pentru mine. I-a spus Dumnezeu: "Du-te lângă el, mângâie-l, oblojește-l, tratează-l, urmărește-i somnul, pașii". Dacă nu ar fi fost ea, eu nu aș fi fost astăzi așa cum sunt, la 80 de ani. Am impresia că ea este aici într-o viață de misionară, ca Măicuța Tereza. Ea este o misionară alături de Gheorghe Zamfir. Să îi dea Dumnezeu sănătate că dacă ar avea țara 100.000 ca ea s-ar transforma în îngeri și în porumbei albi și ar pluti deasupra spațiului țării înfrumusețându-i viața și lumina", a declarat artistul la TVR 1.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Maria Alexandru | Categorie: Vedete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel