Gheorghe Zamfir a împlinit 80 de ani. Marele artist, în lumina reflectoarelor, chiar de ziua lui: „Dragostea de neamul meu și de muzica acestuia nu are vârstă”

Data publicării:

Gheorghe Zamfir a împlinit pe 6 aprilie frumoasa vârstă de 80 de ani. 

Artistul și-a petrecut ziua de naștere alături de Iuliana Tudor și echipa TVR


Pe 6 aprilie, în ziua în care maestrul Gheorghe Zamfir a împlinit 80 de ani, Iuliana Tudor și echipa TVR l-au așteptat la Ateneul Român, locul în care celebrul naist debuta pe scenă, în 1959. Maestrul a acordat un interviu în exclusivitate vedetei TVR, interviu ce îl prezintă pe Gheorghe Zamfir – omul, dar și muzicianul, cu tot ce înseamnă cariera sa, desfășurată pe toată planeta. Interviul „Gheorghe Zamfir 80”, presărat cu momente din Arhiva TVR și din arhiva personală a maestrului, poate fi văzut în exclusivitate la TVR 1 duminică, pe 11 aprilie, de la ora 21.10.

Aflat într-o formă extraordinară, Gheorghe Zamfir a povestit, a râs, a plâns și s-a emoționat timp de patru ore, cât a durat înregistrarea. Telespectatorii TVR 1 vor afla primii lucruri inedite din viața și cariera maestrului. Și tot atunci, vom vedea în premieră și în exclusivitate partituri în manuscris ale ultimelor sale lucrări.

„O vârstă rotundă, 80, doar un număr! Unii ar spune că e mult, poate, dar dragostea de neamul meu și de muzica acestuia nu are vârstă! Dumnezeu mi-a dat un țel și un drum și, slavă Lui, am reușit, cu umilul meu talent și o imensă cantitate de muncă și dăruire totală, să-i împlinesc vrerea! Sper să mi se mai îngăduie să vă împărtășesc din toate darurile și harurile mele și pentru asta doar să mă iubiți! Eu vă iubesc imens! Vă mulțumesc pentru bucuria de a-mi fi alături, de o viață!” mărturisește cu modestie artistul.

 

Iuliana Tudor: „6 aprilie 2021 va rămâne una dintre amintirile de preț ale vieții mele”

La rândul său, Iuliana Tudor vorbește cu emoție și bucurie despre șansa de a petrece o zi alături de maestrul naiului, și nu orice zi, aniversarea a 80 de ani de viață. Duminică, timp de 100 de minute, Gheorghe Zamfir intră în casele românilor. „6 aprilie 2021 va rămâne una dintre amintirile de preț ale vieții mele. Am primit un cadou minunat! Maestrul Gheorghe Zamfir a ales să petreacă ziua de naștere, la 80 de ani, alături de mine și echipa TVR. Ne-am bucurat cu toții de prezența Domniei Sale, l-am ascultat și am realizat, încă o dată, ce norocoși suntem că Gheorghe Zamfir s-a născut român. Vă invit, duminică seară, să redescoperiți un spirit înalt, despre care s-a vorbit și se vorbește și astăzi pe toată planeta”, ne spune vedeta TVR.

Interviul realizat de Iuliana Tudor va fi ilustrat, în programul difuzat duminică seară la TVR 1, cu imagini din Arhiva TVR și din arhiva personală a maestrului, partituri celebre care marchează momentele importante din drumul său artistic. Interviul eveniment „Gheorghe Zamfir 80” poate fi văzut în exclusivitate, duminică, 11 aprilie, de la ora 21.10, la TVR 1, iar românii din afara granițelor se vor bucura să îl urmărească, tot atunci, la TVR Internațional și TVR Moldova.Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Maria Alexandru | Categorie: Vedete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel