Gheorghe Visu, apariție rară. Dezvăluiri despre începutul carierei: „Și eu am avut o stea a mea și nu cred că meritam mai mult”

Data actualizării: | Data publicării:

Gheorghe Visu vorbește, într-un interviu emoționant, despre începuturile carierei sale și despre idolul spu, marele actor Ștefan Iordache.

Considerat unul dintre cei mai talentați actori ai generației sale, Gheorghe Visu își spune cu eleganță și modestie povestea la „Rețeaua de idoli”, luni 25 octombrie, ora 21:00 (în reluare vineri, 29 octombrie de la ora 22:00).

Admirat în cinematografe și aplaudat în sălile de teatru, cu aerul său misterios și fermecător, Gheorghe Visu este unul dintre cei mai îndrăgiţi actori români. Față în față cu Irina Păcurariu, actorul a vorbit despre rolurile interpretate de-a lungul anilor, dar și despre omul pe care l-a adorat, Ștefan Iordache.

„Toți marii actori, sau, hai, toți cei buni, au avut o stea a lor. Și eu am avut o stea a mea și nu cred că meritam mai mult”, spune Gheorghe Visu.

La „Rețeaua de idoli” și-a amintit cu nostalgie despre debutul la 14 ani, în serialul de televiziune „Cireşarii“ - unde a fost propus la casting chiar de Constantin Chiriţă, autorul romanului -, despre cariera sa continuată până astazi cu sute de roluri în teatru și film și chiar a rememorat secvențe din viața personală sau mici confesiuni pe care alege de obicei să le păstreze doar pentru cei foarte apropiați.

„Idolii mei au fost Ștefan Iordache și Dan Nuțu. Mai ales pe Ștefan Iordache îl urmăream în tot ceea ce făcea. Veneam, ca și el, cu câteva ore înainte de spectacol, intram în haina noului eu, personajul din acea seară și îi imitam fiecare gest. Ștefan, care era foarte superstițios, avea un adevărat ritual înainte de a intra publicul să-și ocupe locurile...(... ), mergea în mijlocul scenei, astepta să se aprindă luminile și privea sala încă goală. Repeta din text, făcea probe întodeauna ca și cum ar fi pentru prima dată dincolo de cortină, se transpunea aproape în altă lume, una în care publicul și el se lăsau în egală măsură acoperiți de poleiala pe care o simțeau atunci când năvălea magia spectacolului", a mai spus Gheorghe Visu la „Rețeaua de idoli” în ediția de luni, 25 octombrie, de la ora 21:00.

Extrem de discret, actorul apare rar în lumina reflectoarelor, iar în puținele interviuri pe care le-a acordat de-a lungul timpului preferă să vorbească mai degrabă despre profesie, decât despre sine.
„A fost o întâlnire căutată mult, nu îi plac interviurile, e chiar eliptic în comunicarea cu ceilalți, răspunde abrupt și nu e dispus să dezvăluie mai nimic din cine este el cu adevărat. Știam că va fi greu să-i câștig încrederea și a fost un pariu să trec dincolo de conveniențe. Sper că l-am câștigat și Rețeaua de idoli ne va arăta un altfel de Gheorghe Visu", spune Irina Păcurariu.Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Maria Alexandru | Categorie: Vedete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel