Gheorghe Turda, trădat de cei apropiați: “Au distrus munca mea de-o viață!” Artistul a transmis și un mesaj dur pentru noua generație de artiști

Data publicării:
Sursa foto: Gheorghe Turda, captură YouTube/Star Popular
Descriere foto: Sursa foto: Gheorghe Turda, captură YouTube/Star Popular

Gheorghe Turda a rămas dezamăgit, după ce a fost trădat de prieteni.

Gheorghe Turda este unul dintre cei mai apreciați artiști. Interpretul de muzică populară are o carieră de succes, iar o dată cu aces lucrut a venit și invidia și trădările celor pe care îi considera prieteni.

Gheorghe Turda, trădat de cei apropiați

Într-un interviu recent, Gheorghe Turda a recunoscut că a fost trădat de multe persoane la care nu se aștepta. Artistul susține că acești oameni i-au distrus chiar și munca sa de o viață.

”Am avut foarte multe persoane care m-au trădat la viața mea. Enorm de mulți. Unora le-am dat și funcție și grade, când am fost șeful direcției de cultură la Ministerul de Interne. Au fost nerecunoscători, se cunosc ei. Nu vreau să dau exemple, pentru că știu prea bine cine sunt. Au venit după mine la ansamblul Ciocârlia și Ministerul de Interne, iar eu i-am ajutat.

Nu numai că m-au trădat, dar au distrus munca mea de o viață. Eu am clădit ansamblul Rapsodia, l-am reformat în 1990. De la 15 artiști, la vremea aceea, am adus în patru luni 86 de artiști. Când am plecat de acolo s-a terminat. În momentul în care am ieșit la pensie, tot ce a clădit Gheorghe Turda au distrus un individ și de o individă. Ei știu foarte bine cine sunt aceștia, știu și ei la rândul lor.”, a declarat Gheorghe Turda, pentru fanatik.ro

Gheorghe Turda: „Am fost catalogat ca fiind o persoană dură”

Artistul a mărturisit că a fost catalogat în nenumărate rânduri ca fiind o persoană dură. Gheorghe Turda susține că a fost un om corect toată viața lui și a muncit din greu pentru tot ce are astăzi.

„De multe ori în viață am fost catalogat ca fiind o persoană dură. Eu nu sunt dur, sunt foarte drept și corect cu ceea ce am făcut la viața mea. Am peste 55 de ani de carieră, vă dați seama. Eu nu pot să mă joc cu ceea ce am clădit în toți acești ani. Nu accept să vină un individ și să ia peste picior o valoare ca a mea sau a altor colegi de breaslă, din generația de aur.”, a mai spus artistul.

Gheorghe Turda, mesaj dur pentru noua generație de artiști

”Unii artiști din generația tânără promit. Dar să nu apeleze la aceste succese imediate și facile. Să nu își dorească să primească imediat aplauze la scenă deschisă, pentru că nu vor reuși niciodată. Nu asta este cheia succesului. Dacă nu au o bază artistică, o școală, o școală a vieții pe scenă, nu vor reuși altfel. Trebuie să aibă un repertoriu ales, o prezență pe scenă, calități vocale și interpretative, atunci mai stăm de vorbă. Cei care nu le au, nu au cum să reușească vreodată în adevăratul sens al cuvântului.”, a mai spus Gheorghe Turda, pentru sursa citată mai sus.

Ce spune Gheorghe Turda despre prieteniile dintre artiști

”Nu prea există prietenie în lumea artiștilor. Mai puțin. Totul se rezumă acum la succesul facil. De scenă, de imagine, de apariții. De aceea aleg cu cine apar pe scenă.
Am avut solicitări ale unor tineri care voiau să îi ajut. Eu oricum i-am ajutat pe toți, mai ales pe ai mei, din Maramureș. Acum am o clasă de canto, predau canto popular.

Vin și copiii de la ministerul de interne, nepoții lor, copii de preoți, le predau muzică de toate genurile. Eu am făcut bel canto. Îi ajut cât pot. Nu vreau recunoștință materială din partea lor. Nu sunt omul care să am pretenții materiale de la un tânăr la început de drum. Singura mea pretenție este să spună: ‘Mulțumesc, domnule Turda’. Recunoștință, atât vreau.”, a spus artistul. Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Romina Băluță | Categorie: Vedete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel