Gheorghe Turda, dezvăluiri neașteptate despre Nelu Ploieșteanu și Cornelia Catanga, după moartea lor: „Din aviditate”

Data publicării:
Sursa foto: colaj foto/ instagram
Descriere foto: Sursa foto: colaj foto/ instagram

Gheorghe Turda a făcut dezvăluiri neașteptate despre Nelu Ploieșteanu și Cornelia Catanga. Nimeni nu se aștepta la asta.

Gheorghe Turda, în vârstă de 73 de ani este unul dintre cei mai cunoscuți interpreți de muzică populară. Artistul a declarat că după 55 de ani de activitate cu carte de muncă, acum nu are probleme financiare. Gheorghe Turda este de părere că  toți artiștii trebuie să plătească contribuții la stat. Totodată, acesta susține că la fel a procedat și el, vreme de 55 de ani.

„Am 55 de ani de carieră, înregistrați în cartea de muncă, am contribuit mereu la stat. Și acum dau procent din pensia mea, dar dorm liniștit, nu duc grija zilei de mâine”, a declarat, pentru impact.ro, solistul de muzică populară Gheorghe Turda.

 

De asemenea, Gheorghe Turda a declarat că mulți dintre artiști nu au strând bani pentru bătrânețe, din acest motiv, au avut după probleme pe plan financiar. Printre aceștia, interpretul de muzică populară i-a menționat și pe regretații Nelu Ploișteanu și Cornelia Catanga.

 

„Din aviditate, foștii mei colegi cu pensie mică sau deloc nu au strâns pentru bătrânețe. Preferau să cânte doar în șușanele și în cluburi, să ia toți banii pe loc. Așa s-a întâmplat și cu regretații Cornelia Catanga și cu Nelu Ploieșteanu, care în ultimii ani de viață au recunoscut că s-au confruntat cu serioase probleme financiare.

Nu au contribuit la stat mai deloc. Mulți artiști au lucrat la mica ciupeală, așa se spune în lumea noastră. Eu îi sfătuiesc pe artiștii tineri să nu repete greșeala veteranilor, să se angajeze undeva, la un ansamblu, să cotizeze la stat, să se gândească și la pensie”, a mai spus Gheorghe Turda.

 

Ce pensie are Gheorghe Turda


Gheorghe Turda are acum o pensie de 1.900 de euro pe lună (9.000 de lei), la care se adaugă și alte venituri pe care acesta le încasează din activitatea artistică, arată wowbiz.ro.


Averea lui Gheorghe Turda: Artistul  deține două imobile, în Câmpina și București și un teren de 1.600 mp în Câmpina.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Romina Băluță | Categorie: Vedete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel