Gheorghe Turda, dezvăluiri inedite despre Ștefan Bănică: "Nu îi plăcea să fie păcălit la bani"

Data actualizării: | Data publicării:
Captură video Youtube/ Tvr
Descriere foto: Captură video Youtube/ Tvr

Gheorghe Turda și-a amintit cu nostalgie despre turneele în care mergea alături de Ștefan Bănică.

Gheoghe Turda a împărțit scena pentru foarte mult timp cu regretatul artist Ștefan Bănică, care s-a stins din viață la doar 61 de ani. Acum, artistul a adat timpul înapoi și și-a amintit câteva întâmplări prin care a trecut cu acesta, în turneele în care mergeau împreună peste ocean, dar și în alte colțuri ale lumii. Printre primele trăsături de caracter pe care și le amintește că le avea marele artist se numără exigența.

”Am fost cu Ștefan Bănică și în America și în Canada, dar și în țară, în turnee, am colaborat mult împreună, în anii 80. Ștefan era foarte exigent la scenă, voia să fie lumina în anume fel, toată lumea să fie punctuală, respecta publicul, avea glume mai cu perdea. Totuși, era cel mai comod de lucrat cu el pentru că toți știam ce voia exact, nu ca alții. Ștefan Bănică a jucat și în piesele lui Caragiale, a fost genial. Trebuie să recunosc că era un adevărat profesionist.”, a spus Gheorghe Turda potrivit ego.ro

”Lui Ștefan Bănică nu îi plăcea nici să fie păcălit la bani”

Alt lucru care nu-i plăcea marelui artist era să fie păcălit, dezvăluie Gheorghe Turda. Acesta își amintește cu nostalgie cum, într-un turneu, i-a făcut o farsă colegului său de scenă, care s-a supărat foarte tare.

”Lui Ștefan Bănică nu îi plăcea nici să fie păcălit la bani și nici să i se facă farse. Ce s-a mai supărat, într-o zi! Făceam spectacole în Canada și în America, dar el nu voia să meargă cu microbuzul, alături de mine, de impresar și de Horia Moculescu, a dorit să ia un avion mic, particular. Noi am ajuns înaintea lui și ne-am ascuns după niște stâlpi. Când a coborât și s-a văzut singur, acolo, pe acel aeroport mic, uitat de lume, deși noi i-am promis că îl vom aștepta, Ștefan a început să înjure în limba noastră românească și să ne strige: ”Unde sunteți, măi?”. Am apărut cu toții, repede, l-am cam speriat!”. Avea și un suflet mare, le dăruia tuturor din puținul lui: ”Dacă avea o bucată de pâine, o conservă, împărțea cu toată lumea.”, a mai spus artistul.

Ce spune Gheorghe Turda despre Ștefan Bănică Jr

Când vine vorba despre fiul celebru a lui Ștefan Bănică, acesta spune că cei doi se asemănă destul de mult, mai ales când vine vorba de înfățișare. Aceștia înfățișează însă câte un stil muzical diferit, fiecare având farmecul său, spune el.

”Îl știu mai mult de pe scenă, am o impresie foarte bună despre el, ca artist, ca om. A moștenit multe calități de la tatăl lui, ca actor, ca solist. Îmi place cum a mixat cântecul în duet cu tatăl lui, acel videoclip cu imagini din arhivă. Nu pot spune că Ștefan Bănică Jr are voce mai bună decât cea a tatălui său, pot spune doar că vocea lui este mai tinerească, spre rock, iar seniorului îi plăcea mai degrabă muzica lăutărească. Am filmat multe programe de divertisment împreună. Pe amândoi i-au iubit femeile la nebunie. Ambii, frumoși, talentați și șarmanți.”, a mai dezvăluit el.

Gheorghe Turda, amintiri despre Ștefan Bănică și Stela Popescu

”Înainte ca Stela să joace alături de Alexandru Arșinel, ea făcuse un duet pe scenă cu Ștefan Bănică, au avut un mare succes. Dumnezeu să îi odihnească în pace pe cei doi mari artiști care s-au reunit în Cer!”, a mai adăugat solistul de muzică populară, pentru ego.ro



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Andreea Cercel | Categorie: Vedete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel