Gheorghe Mărmureanu, probleme de sănătate. Care este starea celebrului seismolog, la 83 de ani: "Când mă deplasez prin casă, sunt foarte atent"

Data publicării:
Sursa foto: Gheorghe Mărmureanu, captură TV/ Antena Stars
Descriere foto: Sursa foto: Gheorghe Mărmureanu, captură TV/ Antena Stars

Gheorghe Mărmureanu a dezvăluit cu ce probleme de sănătate se confruntă, la 83 de ani. 

Gheorghe Mărmureanu este unul dintre cei mai cunoscuți seismologi. La 83 de ani, acesta recunoaște că se confruntă cu câteva probleme de sănătate, însă încearcă să facă față situației. 

Gheorghe Mărmureanu, probleme de sănătate

Fostul director al Institutului Național de Fizică a Pământului mărturisește că picioarele îl cam dor, dar cu toate astea celebrul seismolog recunoaște că are tonusul bun.

'Sunt atât de trist, că am problemele astea, cu picioarele, mă necăjesc tare mult. Nu e reumatism, cum credeam, poate, romantism, ca să fac o glumă. Nu iau tratament, că n-au ce să-mi dea. Picioarele nu prea mă mai ascultă, mă doare cumva și spatele. Asta este situația. Poate că e sistemul nervos, care contractă ceva spre picioare, să vedem ce o fi, mai fac analize.

Ca diagnostic, nu mi-au zis încă nimic. Am aceste probleme cu mersul, dar motivele pot fi numeroase. Când mă deplasez prin casă, sunt foarte atent, ca să nu-mi rup picioarele. Când treci de 80 de ani, este mai grea viața. În rest, sunt sănătos și am un tonus bun, să știți', a declarat Gheorghe Mărmureanu, exclusiv, pentru Impact.ro.

Gheorghe Mărmureanu, despre următorul cutremur: „În România, prin 2040 să mai fie ceva serios”

Gheorghe Mărmureanu recunoaște că nu îi este frică de cutremure, iar în zona în care locuiește el nu se simt mai niciodată. Seismologul locuiește în Drumul Taberei, într-un bloc cu 4 etaje. Cât despre cutremurele care vor urma în România, Gheorghe Mărmureanu a mărturisit că până în 2040 nu vor fi situații prea serioase.

'La cutremure nu simt nimic. Dorm buștean. Uneori, nu le simt nici pe cele de 5 grade, dacă dorm. Oricum, nu ne speriem, nici eu și nici soția mea, Aristița. La început, ei îi era tare frică, la cutremur, să nu cadă blocul pe noi, dar îi spuneam așa: 'Stai liniștită, nu e grav, trece!'. Se liniștea.

Eu mă ghidez după calcule matematice, un cutremur catastrofal vine cam la 100 de ani. În România, prin 2040 să mai fie ceva serios. Până atunci, însă, eu nu voi mai fi', a mai spus Gheorghe Mărmureanu pentru sursa citată.Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Romina Băluță | Categorie: Lifestyle


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel