Gheorghe Gheorghiu: Adrian Păunescu mi-a băgat chitara pe fundul mării. M-au prins, mi-au luat slipul, m-au lăsat gol în mare

Data publicării:
Gheorghe Ghiorghiu, sursa instagram
Descriere foto: Gheorghe Ghiorghiu, sursa instagram

Artistul Gheorghe Gheorghiu a rememorat câteva dintre amintirile pe care le are de pe vremea Cenaclului Flacăra. Nu toate au fost, însă, frumoase. 

"Au fost foarte multe momente frumoase, multe amintiri, eram o mare familie și eram mereu împreună în turnee. Adevărul e că am avut  amintiri frumoase, dar unele n-au prea fost așa. Îmi aduc aminte că eram în turneul de vară la mare, cazați la Hotelul Rex din Mamaia și trebuia ca, la o oră anume, să ne strângem toți în frunte cu Adrian Păunescu ca să facem o repriză de cântece pe plajă sau direct în mare.

Cânta fiecare câte un cântec. Era rândul lui Nicu Alifantis cu cântecul “Trăiască tricolorul, trăiască România”. Adrian Păunescu îl cheamă și îi cere să cânte, dar Alifantis spune că nu are chitara la el. Adrian Păunescu mă vede pe mine cu chitara în mâna chiar lângă el, mi-o smulge și îi zice să cânte cu a mea, care era nou nouță, abia o luasem.

Începe Alifantis până la urmă, în apa care-i venea până la brâu. Eu intrasem în criză de nervi că valurile veneau direct în chitară așa că m-am dus și i-am smuls-o din mâna chiar în timpul refrenului. Turiștii cântau de mama focului cu noi și, în acel moment, s-a produs dezastrul. Adrian Păunescu a sărit prin valuri, mi-a luat chitara și a băgat-o la fundul mării.

Cum de mi-am permis eu să întrerup un cântec atât de important doar pentru că îmi intra apă în chitară?! Am luat-o la fugă și m-au alergat până m-au prins, mi-au luat slipul și m-au lăsat gol în mare. Se făcuse seară, aproape noapte și eu nu aveam cum să ies din apă. A fost o amintire pe care nu pot s-o uit nici acum", a declarat Gheorghe Gheorghiu pentru Fanatik.

 

Elena Ceauşescu nu îi agrea numele

Întrebat dacă s-a lovit de cenzura comunistă, artistul a indicat spre Elena Ceauşescu. 

"Când am scos primul Disc LP la Electrecord insistau să îmi schimb numele pentru că doamna Elena Ceaușescu nu agrea deloc asocierea numelui meu cu al lui Gheorghe Gheorghiu-Dej. Până la urmă Daniela Caramanfotea a reușit să mă lase cu numele meu real, din buletin. Nu știu ce-a făcut, dar a reușit", a mai spus acesta.

Citește continuarea pe DC NEWSGoogle News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Romina Băluță | Categorie: Vedete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel