Gerovital H3, între MIT și ADEVĂR. O afacere COMUNISTĂ de succes

Data publicării:
Ana Aslan și elixirul tinereții: Gerovital H3
Descriere foto: Ana Aslan și elixirul tinereții: Gerovital H3

Regimul comunist din România a promovat brandul Ana Aslan ca pe unul de primă importanță, tratamentele anti-îmbătrânire devenind o adevărată modă în SUA și Europa.

Printre vedetele care au apelat la tratamentele celebrei Ana Aslan cu Gerovital și Aslavital se pare că s-au numărat Salvador Dali, familia Kennedy precum și foarte multe actrițe de la Hollywood.

Ana Aslan a prezentat lumii în anii 50 un produs pe bază de procaină, folosit ca anestezic, care ar fi avut efecte anti-îmbătrânire. Institutul de Gerontologie a fost fondat de doctorul Aslan în 1953 și acolo se făceau studiile și tratamentele.

Străinii plăteau bani grei pentru pastilele și cremele Aslan, estimându-se că România a încasat în comunism aproape 20 de milioane de dolari din export și din tratamente individuale plus turism medical. Nici un brand comunist din România nu a avut asemenea succes pe acest segment, premium, și accesat doar de persoanele din lumea bună. Ana Aslan primea de la statul român sume frumoase de zeci de mii de lei și chiar de la clienții personali.

”Era un succes de piață, comercial, nu unul medical”, a afirmat prof. dr.Bălăceanu Stolnici despre contestatul medicament.

Citește mai multe pe DC BUSINESS



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Romina Băluță | Categorie: Sanatate


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel