Gerard Depardieu, acuzat de violenţe sexuale. 13 femei susțin că au fost atinse într-o manieră nepotrivită

Data actualizării: | Data publicării:
Gerard Depardieu, foto Instragram
Descriere foto: Gerard Depardieu, foto Instragram

Treisprezece femei îl acuză pe Gerard Depardieu de violenţe sexuale, potrivit presei internaționale.

Treisprezece femei îl acuză de violenţe sexuale pe actorul francez Gerard Depardieu, deja inculpat pentru suspiciunea de viol şi agresiuni sexuale asupra actriţei Charlotte Arnould, potrivit unui articol publicat de site-ul de ştiri Mediapart.

Contactat de AFP, Parchetul din Paris a anunţat miercuri că "nu a primit, până în această zi, nicio plângere nouă" şi a precizat că instrumentarea dosarului începută în iulie 2020, după plângerea depusă de Charlotte Arnould, continuă în această perioadă.

Starul francez, în vârstă de 74 de ani, "neagă în mod oficial toate acuzaţiile care ar putea intra sub incidenţa legii penale", au declarat pentru Mediapart reprezentanţii cabinetului de avocatură Temime, care îl apără în instanţă pe Gerard Depardieu. Contactaţi de AFP, reprezentanţii acestui cabinet nu au dorit să facă alte declaraţii pe această temă.

Într-un lung articol publicat marţi, Mediapart, un site independent de investigaţii jurnalistice, a raportat mărturiile făcute de 13 femei, care afirmă că "au avut de suferit din cauza unor gesturi sau cuvinte sexuale nepotrivite din partea celebrului actor, de o gravitate diferită, în timpul filmărilor de la 11 lungmetraje sau seriale lansate între 2004 şi 2022 sau în spaţii exterioare", precum şi relatările ale unor martori care au asistat la astfel de scene.

Femeile acuzatoare spun că au fost atinse într-o manieră nepotrivită, inclusiv în zone corporale intime, şi că au primit propuneri sexuale obscene, însoţite uneori de gemete insistente, se afirmă în articolul publicat de Mediapart.

"Faptele erau urmate, adeseori, de râsete pe platoul de filmare. Şi de aceeaşi frază, atunci când unele dintre femei se plângeau: 'Ei, haide, aşa este Gerard!'", conform aceluiaşi articol.

Starul din "Cyrano de Bergerac" este inculpat pentru "violuri" şi "agresiuni sexuale" din decembrie 2020 după acuzaţiile formulate de actriţa Charlotte Arnould, care afirmă că a fost violată în august 2018, de două ori, de actorul francez în locuinţa pariziană a acestuia, pe vremea când ea avea vârsta de 22 de ani.

Niciuna dintre femeile citate de Mediapart nu a depus plângere în instanţă, însă trei dintre ele şi-au prezentat mărturiile în faţa justiţiei, conform aceluiaşi site. Una dintre femei, care a făcut figuraţie în 2014 în filmul "Big House" (2015) regizat de Jean-Emmanuel Godart, şi-a trimis mărturia în instanţă în luna martie "pentru a o ajuta pe Charlotte Arnould"., notează Agerpres.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Maria Alexandru | Categorie: Homepage


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel