Georgiana Saizescu, totul despre filmul VISUL - Întâlnire cu Arta / VIDEO

Data actualizării: | Data publicării:
EXCLUSIV

Sâmbătă, ora 13:00, aveți „Întâlnire cu arta”, pe Spectacola și DC News

„Întâlnire cu arta”, emisiune difuzată în fiecare sâmbătă la Spectacola și DC News, este întâlnirea dumneavoastră cu lumea fascinantă a teatrului, a filmului și a tuturor formelor de artă, prin ochii și poveștile unor invitați de seamă. O oră în care vă invităm să vă desprindeți de cotidian și să pășiți în lumea artiștilor, să le aflați poveștile, să le cunoașteți munca și să vă lăsați inspirați de frumos și emoție. 

Georgiana Ioniță Toader, gazda emisiunii, își propune ca în fiecare săptămână să vă surprindă cu poveștile invitaților ei, dar și să vă deschidă apetitul pentru artă. 

 

Săptămâna aceasta, Georgiana Saizescu vine în platoul Spectacola și DC News, pentru a  vorbi despre  filmul VISUL. 

 


VISUL - o comedie ce dezvăluie o parte din culisele vieții de actor 

 


Pe afiș: Vlad Logigan, Georgiana Saizescu, Gloria Găitan, Serghei Mizil, Silviu Mircescu, Mircea Drîmbăreanu, Ștefan Lupu, Magda Catone, Adrian Nartea, Nae Alexandru, alături de regretatul Darius Crețan NOSFE.

 

Dezvăluind o parte din culisele vieții de actor, filmul VISUL, comedie regizată de Cătălin Saizescu, după un scenariu semnat de Gabriel Gheorghe, va ajunge în cinematografele din toată țara la mijlocul lunii decembrie 2023.

 

 

Sinopsis 

Inspirat din fapte reale, filmul regizat de Cătălin Saizescu după un scenariu semnat de Gabriel Gheorghe, este o comedie în care visul unui actor de provincie pare să se năruie, în timp ce visurile celor din jur sau ale deținuților cu care ajunge să pună în scenă un spectacol de teatru par să se apropie mai mult de îndeplinire.

VISUL urmărește un șir de întâmplări al căror protagonist este Alex, un actor din provincie (Vlad Logigan), cu visuri și aspirații diferite față de iubita lui Carmen (Georgiana Saizescu), care este actriță. Ocolit de succes în teatrul unde este ignorat de un mare regizor (George Ivașcu) care acordă o mai mare atenție unui actor celebru (Adi Nartea), acceptă propunerea directoarei (Magda Catone) de a pune în scenă un spectacol la un penitenciar de maximă siguranță, sub atenta supraveghere a unei tinere gardience, Diana (Gloria Găitan). Viața lui Alex se complică: în timp ce el se refugiază în munca la spectacolul inspirat de „Visul unei nopți de vară” (celebra piesă a lui William Shakespeare) cu un grup de deținuți,  iubita lui se vede mai aproape de succesul la care visează în carieră, iar relația lor se schimbă. Alex continuă întâlnirile cu deținuții, însă, aceștia au o motivație ascunsă: fac tot ce le stă în putință să fie selecționați în cadrul festivalului de teatru de penitenciar, după ce află că fiecare scenă are o trapă prin care ar putea evada. 

Filmările au avut loc în perioada: noiembrie 2021 - martie 2022


VISUL este singurul film românesc de lungmetraj ale cărui filmări au avut loc chiar în penitenciarul Rahova. Filmările în penitenciarul Rahova s-au desfășurat în condiții dificile, asigurându-se maximă siguranță pentru echipa de filmare și actori, dar și restricții, fără acces la telefoane mobile, cu respectarea regimului penitenciarelor din România. 
Filmări pentru VISUL au mai avut loc la: Teatrul Odeon (oferind acces special în culise și imagini în premieră) unde s-a recreat montarea și atmosfera unui spectacol de teatru, la cinematograful Gloria - spațiu care găzduiește petrecerea de lansare a unui serial în care sunt distribuite personajele Carmen și Bogdan, precum și la Teatrul Excelsior.


Despre Georgiana Saizescu

 


Georgiana Saizescu, născută pe 8 august 1983, la Pitești, este actriță de teatru și film, cântăreață și director de casting, absolventă a liceului “Dinu Lipatti” secția canto clasic. A absolvit UNATC "I.L. Caragiale" în 2006 la clasa prof dr. Doru Ana. Din 2008 are Master în "Moderator de emisiuni radio și Tv" - Universitatea Hyperion, Facultatea de Arte. Între 2007 - 2012 a fost asistent universitar la aceeași facultate la clasa prof.dr.Virgil Ogasanu. 


A jucat în lungmetrajele „Fără prelungiri” (2022, regia Ștefan Pătrașcu), „Scurtcircuit” (2017, regia Cătălin Saizescu), "Ecaterina Teodoroiu" (2011 regia Mihai Constantinescu). „Iubire elenă” (2010, regia Geo Saizescu), „Viața mea sexuală” (2010, regia Cornel George Popa), „Păcală se întoarce” (2006, regia Geo Saizescu).


A participat la emisiunile "Ploaia de stele" și "Bravo Bravissimo". A făcut parte din corpul de balet al emisiunilor TVR "Surprize-Surprize" și "Cartea TV-Record". A jucat în serialele tv "Narcisa salbatica" (Antena1), "Lecții de viață"(ProTv) și în piesa de teatru TV "Visul unei nopți de iarna" regia Silviu Jicman (TVR). A fost prezentatoare a emisiunii de divertisment "Buletinul de neștiri" (Antena 2). 


Printre spectacolele de teatru din ale căror distribuție a făcut parte se numără: "Ziua în care nu s-a întâmplat nimic" regia Clara Flores și "O vizită neașteptată" regia Magda Catone, spectacole independente. A susținut workshop-uri de actorie, vorbire, public speaking și improvizație pentru copii. În 2004 a fost membră a trupei WYD project, devenind cunoscuți cu piesa "Aripi să pot zbura", piesă difuzată de radiouri și televiziuni. 


A interpretat piese pentru coloanele sonore ale filmelor "Păcală se întoarce" și "Scurtcircuit". A participat la semifinala Eurovision România 2019 cu piesa "Tears". 


A dat voce a multor personaje din desene animate și seriale dublate cum ar fi: "Coco", "Pocahontas", "Jucarii uitate", "Nut job 2", "Roary,bolidul de curse", "Un lup printre oi" și voce "Noapte buna copii" & "Cutiuța muzicală".


Nu ratați emisiunea „Întâlnire cu arta”, de sâmbătă, 2 decembrie, ora 13:00. Emisiunea va fi transmisă simultan pe canalele de Youtube și paginile de Facebook Spectacola și DC News dar și pe DC News TV

Pentru a fi la curent cu cele mai noi și relevante informații, vă puteți abona la notificările site-ului www.spectacola.ro    și să ne urmăriți pe canalele de social media. Dacă v-a plăcut emisiunea, nu uitați să distribuiți mai departe.

YouTube: https://www.youtube.com/@spectacola7201                          

YouTube: https://www.youtube.com/@dcnewsromania                                

 


Ne găsiți și pe rețelele de socializare:

Facebook: https://www.facebook.com/dcnews.ro/                            

Facebook: https://www.facebook.com/spectacola                           

Instagram: https://www.instagram.com/spectacola/?hl=en                               

Site: https://www.spectacola.ro /                               

TikTok: https://www.tiktok.com/@spectacola            



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Georgiana Ioniţă | Categorie: Vedete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel