George Tănase, pregătit să facă marele pas: ”Clopotele de nuntă bat de mult și se vor auzi curând”. Ce schimbări a produs emisiunea matinală în viața celor doi / EXCLUSIV

Data actualizării: | Data publicării:
EXCLUSIV

Goerge Tănase a vorbit despre schimbarea pe care a adus-o matinalul de la Kanal D în viața sa, atât pe plan profesional, cât și personal.

George Tănase a cucerit publicul încă de la prima apariție din cadrul emisiunii iUmor și continuă să o facă și până astăzi, când poate fi urmărit pe micile ecrane de luni până vineri, la ”Dimineața cu noi”, de pe Kanal D. Chiar dacă actorul era obișnuit cu televiziunea, acesta spune că noua experiență este cu totul diferită, față de ceea ce a trăit până în prezent. Mai mult, emisiunea matinală nu a produs schimbări doar pe plan profesional, ci și sentimental, George Tănase fiind nevoit să ”sacrifice” anumite momente prețioase, pe care obișnuia să le facă cu partenera sa dimineața. Relația celor doi nu a fost însă deloc afectată din cauza acestor locruri, ba chiar prezentatorul spune că bat clopotele de nuntă.

 

SPECTACOLA: Te vedem de ceva vreme la matinalul de pe Kanal D, dar știu că televiziunea nu îți este străină, pentru ca înainte de aceasta emisiune ai mai avut diverse proiecte în acest domeniu. Totuși, există diferențe între ceea ce faci în prezent și ce ai făcut până acum? Te-ai adaptat repede?

George Tănase: Emisiunea Live este total diferită față de ceea ce am făcut până acum. Este o școală nouă, cu reguli noi, cu lucruri interesante dar grele, cu experiențe inedite și cu momente unice. Ceea ce se întâmplă în cadrul matinalului "Dimineața cu noi" este total diferit, nou. Odată ce ajunge în Live o greșeală nu se mai poate șterge. O glumă bună, însă, rămâne în mintea sutelor de mii de telespectatori. Este o altfel de experiență pe care încă nu reușesc să o descriu, pentru că sunt în plin proces de evoluție.

Mi-au trebuit câteva luni să mă adaptez, la fiecare etapă al acestui proces au apărut tot felul de gânduri, idei, convingeri pe care le-am readaptat. Încă îl simt ca pe un proces de tranziție de la mediul online, de la ce știam eu să fac, la ceva nou. Acum mă simt mult mai bine și mai sigur pe mine față de momentul începutului acestui proiect, "Dimineața cu noi", înțeleg regulile după care funcționează această școală nouă mult mai bine. Paleta de subiecte pe care le pot aborda este mult mai largă decât cea pe care o abordăm în mediul online, unele complet noi. Publicul este diferit. La matinal publicul este unul matur, pregătit, trecut prin viață și trebuie să fii bine pregătit când abordezi un subiect. Cei din fața micului ecran sunt trecuți prin viață și trebuie să stăpânești foarte bine subiectele pe care le abordezi.

 

 

SPECTACOLA: Cum arată ziua unui prezentator de matinal? Când începe ea și când se termină?

George Tănase: Ziua unui prezentator de matinal este una dinamică și, în același timp, monotonă. Nu avem o viață foarte interesantă în afara matinalului, cea mai interesantă perioadă din timpul zilei este cea în care suntem la muncă. Acum, de când matinalul "Dimineața cu noi" este de la ora 07.00, mă trezesc la ora 04.00, îmi fac chestiile de rutină, dușul, cafeaua și dacă am timp și un moment de meditație. Merg în redacție, unde la 05.30 - 06.00 mai avem o trecere în revista a ceea ce avem în emisie, stabilim detaliile mai fine.  Apoi intrăm în emisie, după emisie avem ședința de redacție, pentru a stabili ediția din ziua următoare. Apoi merg acasă, dacă pot dorm un pic sau rezolv probleme din viață personală, fie mers la un control, la dentist sau alte chestiuni cotidiene. Nu prea mergem la evenimente, pentru că ne trezim dimineața și la ora 22.00 sunt deja în pat. Este o viață monotonă din punct de vedere personal, dar dinamică din punct de vedere profesional, pentru că de fiecare dată se întâmplă altceva, avem invitați noi, situații noi, subiecte noi.

 

SPECTACOLA: A fost greu sa te obișnuiești cu programul? Presupun ca a trebuit să-ți schimbi tabieturile, poate și stilul de viață.

George Tănase: Stilul de viață s-a schimbat, înainte mă culcăm la ora 02.00 noaptea. Aveam tabieturi, citeam înainte de culcare, mă uităm la un film sau la un serial. Acum ultimul meu tabiet înainte de culcare este să mă mai uit o dată pe desfășurător, mă mai documentez despre invitații din ziua următoare, cine sunt, ce au realizat, ce la place, ce nu le place. Din punct de vedere fizic m-am obișnuit destul de repede cu programul de dimineață, mult mai repede decât mă așteptăm. Mai am, rar, și zile în care nu am aceeași energie, dar reușesc să intru destul de repede în atmosferă, avându-i pe Bursucu, Viviana Sposub și Patrizia Paglieri alături la "Dimineața cu noi".

 

 

SPECTACOLA: Cum este să împarți platoul cu Bursucu și cu Viviana? Cu cine te înțelegi cel mai bine?

George Tănase: Cel mai bine mă înțeleg cu Bursucu, avem o chimie aparte la care am lucrat mult atât în emisie, cât și în afară ei. Împărtășim și anumite hobby-uri, fotbal, muzică sau un anumit tip de petrecere, avem și același tip de umor. Cu el mă înțeleg cel mai bine și din punct de vedere personal și mă și ajută în profesie. Dar fetele, Viviana Sposub și Patrizia Paglieri, sunt extraordinare. Nu există zi în care Patrizia să nu mă facă să râd, Viviana la fel. Sunt profesioniste amândouă și asta cred că se vede și pe TV.

 

 

SPECTACOLA: Cei mai mulți dintre fani te cunosc din rolul de comediant, așa practic ai intrat la inima lor. Ce ți-au transmis ei când te-au văzut în acest rol de prezentator TV?

George Tănase: Prima dată a fost un șoc, atât pentru cei care nu mă cunosc, cât și pentru cei care mă cunosc personal. Matinalul "Dimineața cu noi" m-a ajutat să mă găsesc pe mine exact așa cum sunt eu omul, nu ca personaj. Nu poți fi personaj într-o emisiune Live, zilnic de luni până vineri. Aici sunt eu cu convingerile mele, cu stilul meu de a fi, de a vorbi. La început am primit câteva mesaje că nu mă văd pe mine așa cum mă știau ei. Însă ei nu mă văzuseră foarte des pe mine George Tănase, mă văzuseră în diferite numere de stand up comedy unde prezentam convingeri personale, dar construite în jurul unui act artistic sau în sketch-uri, unde prezentam diferite tipologii umane. Pe mine omul m-au văzut foarte puțin. În ultima perioada însă feedback-ul este foarte bun, și eu m-am relaxat, am ajuns să mă cunosc mult mai bine. 

 

 

SPECTACOLA: Ai primit vreun sfat important de la vreo persoană din domeniu, înainte să preiei cârma emisiunii "Dimineața cu noi"?

George Tănase: Toți prietenii mei comedianți m-au încurajat să fac acest proiect. A fost o decizie foarte grea, pentru că am renunțat la niște spectacole, proiecte în zona de stand up, însă toată lumea m-a încurajat să accept să fiu parte din matinalul "Dimineața cu noi", să mă bucur de această experiență. Într-adevăr, am cerut părerea oamenilor din jurul meu și țin seama de sfaturile lor. Însă cele mai de preț sfaturi le-am primit în timpul matinalului, de la Bursucu. A fost singurul om pe care l-am cunoscut cu atât de multă experiență în emisiuni live și care a fost deschis să îmi dea sfaturi practice, să împărtășească cu mine din experiență personală.

 

 

SPECTACOLA: Toată lumea te cunoște ca fiind mereu cu zâmbetul pe buze și extrem de optimist. Totuși, cum este George în momentele în care întâmpină niște probleme? Cum gestionează situația și cum reușește să treacă peste obstacole?

George Tănase: Nu sunt un tip foarte responsabil, învăț acum acest lucru, încă nu vreau să renunț la copilărie. (n.r. zâmbește) Lucrez foarte mult cu mine în viața privată, citesc mult, mă documentez pe partea de dezvoltare personală. Nu sunt un om al acțiunii neapărat, dar fac lucruri în această direcție în fiecare zi pentru a mă șlefui că om ca să ajung la cea mai bună varianta a ceea ce pot fi. În situațiile dificile mă panichez, reacționez impulsiv în reacții nu verbal, dar pot fi "potolit" cu un argument bun. Pentru mine, argumentul este cel mai bun antidot al vieții. Dacă primesc un argument pe care pot să-l raționalizez, dau dreptate celui din față mea și recunosc că am greșit.

 

 

SPECTACOLA: Dar copilul George Tănase cum era? Erai pasionat către domeniul acesta încă de pe atunci?

George Tănase: Toată viață am iubit televiziunea, de mic copil, mă uitam cu energie la televizor și încerc și acum să o regăsesc, ca să privesc cu aceeași energie spre viitor la prezentarea premiilor Oscar, la a juca într-un film de Oscar.  Eram fascinat de ceea ce se întâmpla la televizor, de ideea de a locui în București. Când am venit pentru prima dată în București la 18 ani îmi amintesc că mă uitam în jur încercând să recunosc locuri prin care au trecut artiști sau unde s-au făcut filmări pe care eu le văzusem pe micul ecran sau în mediul online. Am fost fascinat de-a dreptul de acest oraș.

 

SPECTACOLA: Ai o carieră care solicită extrem de mult timp. De viața de cuplu când te mai ocupi? Ce activități obișnuiești să faci cu partenera ta, atunci când sunteți doar voi doi?

George Tănase: De când am început matinalul, într-adevăr, nu am mai dedicat același timp relației de cuplu, dar partenera mea a înțeles acest lucru și m-a susținut foarte mult și îi mulțumesc din toată inima. Este dificil ce trăiește partenera unui artist din punctul meu de vedere. Dar reușesc să îmi gestionez timpul, pentru mine este foarte important să am liniște acasă pentru a avea liniște și în mediul profesional.

De regulă, obișnuim să ne uităm la filme, să călătorim când avem timp. Suntem pasionați de călătoritul de tip circuit, să vedem cât mai multe locuri în timpul scurt pe care îl avem pentru vacanțe. Ne place să încercăm mâncăruri noi, în general să trăim experiențe pe care să ni le amintim cu drag.

 

 

SPECTACOLA: Acum, de când prezinți matinalul, tu te trezești foarte dimineață. Partenera ta s-a adaptat cu această schimbare? Obișnuiați să faceti dimineața lucruri împreună la care a trebuit să renunțați?

George Tănase: Partenera mea  lucrează și ea dimineață, se trezește cu o oră mai târziu decât mă trezesc eu. Da, ne lipsesc mult diminețile în care ne savuram cafeaua împreună. Aveam un ritual împreună, ne trezeam în liniște, unul pregătea cafeaua, celălalt omleta. Mâncam împreună apoi savuram cafeau și povesteam lucruri ce ni s-au întâmplat în ultimele zile. Ne mai uitam pe rețelele sociale și comentăm una, alta. Ne cam lipsește acest ritual de cuplu, dar recuperăm în weekend și parcă ne bucurăm mai tare de aceste momente ale noastre.

 

 

SPECTACOLA: Dar clopotele de nuntă când se aud? Știu ca aveți o relație destul de avansată.

George Tănase: Clopotele bat de mult și se vor auzi curând. Cum am spus, nu sunt suficient de responsabil ca să mă ocup sa organizez acest eveniment. (n.r zâmbește) Emoțional vorbind, sunt pregătit de mulți ani și îmi doresc foarte mult să fac pasul cel mare, dar nu am reușit să distribui suficientă energie și atenție ca să fac pașii necesari în direcția asta. Dar sunt sigur că o voi face cât de curând.

 

SPECTACOLA: Ce planuri mai ai pentru vara aceasta?

George Tănase: Vreau în perioada de vacanță să plecăm câteva zile din țară, să ne relaxam. Vreau să filmez lucruri pe care să le pun pe Internet, să mă uit la filme, să citesc mai mult. În general nu am planuri mărețe de a schimba lumea, dar sper să îi fac pe oameni să râdă prin spectacolele de stand-up, prin clipurile pe care le pun în mediul online și prin momentele din cadrul matinalului "Dimineața cu noi".



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Andreea Cercel | Categorie: Vedete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel