George Burcea, totul despre copilăria grea, plină de neajunsuri: „Furam pepeni din piață și dimineața pâine, de foame”

Data publicării:

George Burcea a trecut prin clipe grele în perioada copilăriei. Actorul a stat pe stradă și a furat pentru că nu avea ce să mănânce. 

George Burcea este acum un actor cunoscut și iubit de o multă lume, dar puțini oameni cunosc cât de grea a fost perioada copilăriei pentru el.

Fostul soț al Andreei Bălan și-a dorit mult să ajungă marinar deoarece auzise de la un vecin că poate avea bani dacă practică această meserie. Geroge Burcea a vrut să plece de pe ulițele satului și a visat mereu la mai mult. Doar că viața l-a încercat încă de la o vârstă fragedă și a trecut prin multe greutăți până a reușit să răzbată. 


„Eu nefiind potent financiar, când am auzit că se fac bani din marinărie, am zis că asta voi face. Le-am zis alor mei că voi pleca la liceu la Botoșani și mai departe mă fac marinar”, A dezvăluit George Gurcea, în podcastul „Stai să zic eu”, cu Dragoș Mușat și Cosmin Natanticu. 

 

 

George Burcea a stat pe stradă în perioada liceului deoarece nu avea bani de chirie și nici măcar de mâncare. 


„Am plecat cu Valerică (nr. vecinul său), într-o dimineață pe la ora 4 și m-am înscris la liceu. Am stat la el în apartament două săptămâni și apoi două săptămâni am stat pe stradă. Fiicele lui Valerică au plecat în Italia și nu puteau să mă lase singur la ele în casă, așa că am stat pe stradă. Nu știam orașul Botoșani, aveam la mine un rucsac cu casete și am găsit o piață mică și am stat vreo săptămână acolo. M-am întâlnit apoi cu un băiat care mi-a propus să stau la el în garsonieră, dar nu aveam nici un ban.


În fiecare seară furam pepeni din piață și dimineața pâine, de foame. Și asta mâncam. În cele din urmă am reușit să mă angajez și am avut bani de chirie pentru garsoniera băiatului respectiv. Dar apoi nu mi-a mai răspuns la ușă și mi-a furat și lucrurile”, își amintește cu tristețe George Burcea. 


Actorul poate spune că a avut noroc de oameni cu suflet mare care au reușit să îl ajute în momentele cheie. Acum un actor cunoscut, în trecut un marinar cu vise mărețe. George Burcea este recunoscător celor care nu au stat prea mult pe gânduri și i-au întins mâna atunci când a avut nevoie. 

 


De Revelion, în perioada 2003-2004, eram la Botoșani și a venit un amic de-al unui prieten de-al meu, la care stăteam în apartament. Era unul dintre cei mai bogați oameni din Botoșani, la acea vreme, Cătălin îl cheamă. I-am spus că vreau să mă fac marinar și că vreau să ajung în Constanța.


Apoi, îmi povestește că a cumpărat o casă la Eforie Sud, că nu stătea nimeni și că ar avea nevoie de cineva care să aibă grijă de casă.


Câteva luni mai târziu mi-am încheiat situația la liceu, eram în clasa a IX-a și mi-am făcut transferul la Eforie Sud, pentru clasa a X-a. Acum este unul dintre cei mai buni prieteni de-ai mei. (...)


Imediat după ce-am terminat facultatea am dat șpagă 1.000 de dolari. La liceu, mă apropiasem de doamna mea dirigintă, a fost ca o mamă pentru mine. I-am spus că îmi doresc să devin marinar, că am fost la o agenție să pot să plec pe mare și mi-a cerut șpagă 1000 de dolari, iar dacă îi dau banii imediat, pot pleca pe mare în cinci zile.


Doamna dirigintă s-a uitat la mine, s-a dus, iar în câteva minute a venit și mi-a dat banii. Era foarte bogată (…).


Am plecat pe mare, am fost marinar doi ani de zile. Bunicii mei erau foarte supărați că fugisem de acasă”, a mai povestit actorul.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Bianca Moldoveanu | Categorie: Vedete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel