Gala Premiilor Gopo 2022. Irina Margareta Nistor: Regret ca n-a fost selecționat...

Data actualizării: | Data publicării:
Irina Margareta Nistor, captură video PRO TV
EXCLUSIV
Descriere foto: Irina Margareta Nistor, captură video PRO TV

Gala Premiilor Gopo 2022 are loc pe 3 mai, iar criticul de film Irina Margareta Nistor a oferit câteva detalii despre cele mai importante nominalizări, în exclusivitate pentru Spectacola.

Gala Premiilor Gopo este cel mai important eveniment dedicat cinematografiei românești. Cea de-a 16-a ediție va avea loc pe 3 mai, la Teatrul Naţional „I.L. Caragiale” din Bucureşti, dar va fi transmis și online. 19 producții românești au fost votate să intre în cursa pentru câștigarea marelui titlu, în cele 20 de categorii. Cu câteva ore înainte de marea premieră, criticul de film Irina Margareta Nistor și-a exprima părerea despre lungmetrajele nominalizate, dar a dezvălui și care este filmul pe care îl vede câștigător, în exclusivitate pentru Spectacola. 

"Mi-aș dori să ia “Neidendificat”, dar “alegătorii” vor fi influențați de Ursul de Aur al filmului cu titlu sforăitor al lui Radu Jude. Regret ca n-a fost selecționat nici de Centenarul Încoronării un documentar regal, care a cucerit Canalul History: “Regele Mihai: Drumul către casă” ( la 3 decenii de la o zi de Paști memorabila).", a declarat Irina Margareta Nistor, pentru Spectacola.

Ce spune Irina Margareta Nistor despre nominalizații la "cel mai bun actor în rol principal"

Cunoscutul critic de film are și un preferat, când vine vorba de cel mai bun actor în rol principal, dar și-a ales și filmul preferat nominalizat pentru "cel mai bun film european". Totuși, există un regret la categoria "cea mai bună regie".

"Mă bucur pentru Istvan Teglas, care e colosal în toate, și la Cristi Puiu strălucește. De la europene, mi-aș dori să câștige subtilul “Traducătorii”. Toma Cuzin pentru atât de tulburătorul: “Si atunci, ce e libertatea?”. De asemenea, Andrei Zinca merita o nominalizare pentru regie.", ne-a mai spus aceasta.

"Sper că la anu’ să fie secțiune specială de animații"

"La muzică: Petre Bog e de mare viitor, și înnobilează: “Tata mută munții”! Pe “Complet necunoscuți” l-aș vota cu mai multe mâini, și mai sper că la anu’ să fie secțiune specială de animații (cu drag de Gopo, care era născut pe 1 mai), iar scurtul Carinei Dasoveanu să devină lung, după ce ia râvnita statuetă pentru: “Prin oraș circulă scurte povești de dragoste”. La tânăra speranță, ezit între Marc Titieni și Miruna Minculescu. Poate un ex-aequo.", a continuat ea.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Andreea Cercel | Categorie: Lifestyle


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel