Gala Met revine cu două spectacole și două petreceri, în septembrie 2021 şi mai 2022

Data publicării:
Kim Kardashian, Gala Met 2019, captura foto Youtube, sursa New York Style Guide
Descriere foto: Kim Kardashian, Gala Met 2019, captura foto Youtube, sursa New York Style Guide

Gala Met, unul dintre cele mai importante evenimente mondene ale anului organizate la New York, va avea loc în doi timpi, pe 13 septembrie 2021 şi pe 2 mai 2022. 

Această gală va adopta un format "mai intim" pentru prima secţiune, "sub rezerva regulilor sanitare" care vor fi în vigoare în luna septembrie, au precizat reprezentanţii Muzeului Metropolitan din New York. Evenimentul va reveni la formula sa tradiţională de desfăşurare, în primăvara anului 2022.

De obicei, Met Gala are loc de fiecare dată la începutul lunii mai. Evenimentul a fost anulat în 2020 din cauza pandemiei de COVID-19.

Gala Met este organizată pentru a finanţa Costume Institute, o entitate a Muzeului Metropolitan dedicată modei, al cărei buget este independent de cel al instituţiei muzeale de care aparţine.

Anna Wintour, care face parte din consiliul de administraţie al Costume Institute, a preluat evenimentul în mâinile sale la jumătatea anilor 1990 şi l-a transformat radical.

Până atunci rezervată doar înaltei societăţi newyorkeze, Gala Met s-a deschis în faţa unor invitaţi din showbiz, primind manechine, actori şi actriţe, cântăreţi şi chiar vedete ale unor programe de tip reality-show, precum familia Kardashian.

Anna Wintour, redactor-şef al revistei Vogue, a făcut din Gala Met un eveniment atât de monden, adaptat la epoca reţelelor de socializare şi la democratizarea industriei modei, încât rivalizează de acum cu ceremonia de decernare a premiilor Oscar.

Met Gala marchează, totodată, vernisajul expoziţiei anuale organizate de Costume Institute, notează Agerpres. 

Muzeul newyorkez a ales pentru acest an să organizeze o expoziţie în două părţi: prima se va deschide în septembrie 2021, iar a doua în mai 2022.

Prima parte, intitulată "In America: A Lexicon of Fashion", va avea loc între 18 septembrie 2021 şi 5 septembrie 2002, va celebra 75 de ani de la înfiinţarea Costume Institute şi "va explora un vocabular modern al modei", potrivit comunicatului publicat luni de această instituţie.

Cea de-a doua parte se va intitula "In America: An Anthology of Fashion", va avea loc în perioada 5 mai 2022 - 5 septembrie 2022 şi va fi dedicată "dezvoltării modei americane".Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Bianca Moldoveanu | Categorie: International


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel