Gabriel Dorobanțu, victima unui atac cibernetic - audiat la DIICOT: „Au cerut bani în numele meu”. Și alte vedete au fost „clonate”

Data publicării:
Gabriel Dorobanțu, foto Facebook
Descriere foto: Gabriel Dorobanțu, foto Facebook

Gabriel Dorobanţu a fost audiat, joi, de procurorii DIICOT. Artistul a fost victima unui atac cibernetic. O rețea de infractori i-au clonat numărul de telefon pentru a comite mai multe fraude. 

Gabriel Dorobanțu a fost victima unei rețea de infractoru care se ocupă cu clonarea cartelelor de telefon, pe care ulterior le folosesc pentru a comite fraude, potrivit Antena 3. 

 

"Mi-am recuperat prejudiciul și merg la audieri.  Am văzut că lipseau bani, am făcut sesizate către bancă şi mi-au dat banii. Nu era o sumă mare, dar erau banii mei (...) Nu știu cum au făcut (infractorii, n.r.), nu e treaba mea. Prima atentionare a fost când am primit telefon de la compania de telefonie mobilă că am făcut comandă de telefon foarte scump. Am negat, am insistat că nu e comanda mea (...) S-au încărcat cartele pe aboamentul de net, telefon și televzor, s-a vorbit cu prietenii mei de pe Facebok și li s-a cerut bani, mulți au dat. Am înțeles ca sunt sume destul de mari", a declarat Dorobanţu înainte de a fi audiat de procurori, potrivit Antena 3.


Și alte vedete au fost victima acestei înșelătorii

 

Prejudiciul produs de gruparea infracțională se ridică la la 100.000 lei.  Printre victimele atacatorilor se numără și Jean de la Craiova şi Bambi. 50 de păgubiți sunt audiați astăzi la DIICOT.

 

Cum acționau infractorii

 

Infractorii obțineau numărul de telefon al victimelor și apoi solicitau operatotului să transfere numărul pe o altă cartelă. 


După acest pas, frauda era ca și făcută. Cu ajutorul cartelei clonate, infractorii sunau diverse persoane și solicitau bani sau de autentificau pe diverse platforme online, de unde comiteau mai multe infracțiuni.

 



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Maria Alexandru | Categorie: Vedete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel