Psihologul Gașpar Gyorgy: ”Iubirea de sine ne face bine”

Data actualizării: | Data publicării:
Gaspar Gyorgy, foto instagram
Descriere foto: Gaspar Gyorgy, foto instagram

Pandemia ne-a făcut să înțelegem cât de importantă este sănătatea, cât de importante sunt echilibrul și sănătatea mintală. 

 

Potrivit Pro tv, Gașpar Gyorgy o vorbit  despre subiectele care au fost, de-a lungul timpului, băgate abil sub preș. 

”Majoritatea dintre noi  creștem într-o familie, în care ni se trasmit foarte multe informații despre cine suntem, care sunt punctele nostre tari, care sunt minusurile noastre, defectele nostre, și de exemplu dacă adulții care ne îngrijesc pun accent asupra defectelor la vârsta adultă este posibil să avem o relație destul de complicată cu noi, o sa ne fie foarte greu să ne acceptăm, în schimb dacă situația este creată invers, atunci avem posibilitatea să creștem frumos cu încrederea de sine, având la o vârstă adultă o realție destul de bună cu noi înșine, și să facem față provocărilor mult mai ușor”.

”Experiența mea de psiholog ne arată că avem o relație destul de complicată cu noi, de aceea avem tulburări de sănătatea, violențe, apelăm la furie. Sănătatea se transmite încă din familie. Iar societatea ne afectează, deoarece de mici suntem educați să privim la ce spune lume, ce o să spună apropiații, și atunci creștem cu această oboșnuință să privim mai mult spre exterior decât spre interior”. 

Însă tehnologia a avansat și majoritatea timpului îl petrecem în mediul online. Psihologul ne spune cum trebui să facem o diferență dintre viața online și viața reală.

”Avem nevoie și aici de o educație rațională în mediul online. Noi românii nu știm  să fim conștienți atunci când ne retragem din mediul online, și astfel apar criticile din partea internauților. Dacă am ști să aplicăm educația rațională, lucrurile ar sta altfel și am ști cum să le gestionam”, potrivit emisiunii ”Vorbește Lumea”, Pro tv.

 Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Florentina Arcu | Categorie: Sanatate


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel