Furtuna PIA ajunge în România. Toată țara intră sub Cod Galben și Cod Portocaliu de ninsoare și vânt puternic, înainte de Crăciun

Data publicării:
Sursa foto: Furtuna Pia, DC NEWS
Descriere foto: Sursa foto: Furtuna Pia, DC NEWS

Toată România intră sub alertă meteo de ninsori viscolite. 

Furtuna din Vest, numită în Germania ”Zoltan” și-n alte state ”Pia”, va lovi România în weekend-ul de Crăciun, dar încă de astăzi începe răcirea vremii, dublată de un vânt puternic. 

Totul începe cu Cod Galben de vânt puternic și viscol

Administrația Națională de Meteorologie a emis Cod Galben de intensificări ale vântului pentru intervalul 21 decembrie, ora 22:00 – 22 decembrie, ora 12:00, valabil în cea mai mare parte a Crișanei și nord-vestul Transilvaniei: ”În intervalul menționat, în cea mai mare parte a Crișanei și nord-vestul Transilvaniei vor fi intensificări ale vântului, cu viteze la rafală în general de 55...60 km/h”. 

De asemenea, în același interval a fost emisă alertă de viscol pentru Carpații Occidentali, vestul Carpaților Meridionali și în Carpații Orientali: ”În intervalul menționat, în Carpații Occidentali, vestul Carpaților Meridionali și în Carpații Orientali va fi viscol și vizibilitate scăzută. Vor fi rafale de 80 km/h, iar la altitudini mai mari de 1700 m, de peste 90...100 km/h”. 

Citește continuarea pe DC NEWS



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Romina Băluță | Categorie: Vremea


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel