Fuego rupe tăcerea despre averea pe care a strâns-o în 30 de ani de carieră: „După plata tuturor datoriilor și a impozitelor, trebuie să investesc”

captură video Youtube/ Paul Surugiu
Descriere foto: captură video Youtube/ Paul Surugiu

Fuego a vorbit despre averea pe care a reușit să și-o strângă în cei 30 de ani de carieră.

Fuego este unul dintre cei mai apreciați artiști din România. Cu o carieră vastă de peste 30 de ani, artistul a vorbit despre averea sa, dar și despre investițiile în cele mai mari pasiuni ale sale.

Fuego: „Tablourile mele se vând și din fondurile obținute”

„Într-adevăr, iubesc arta plastică în toate formele ei și încerc să fac și bine prin ceea ce pictez eu. Tablourile mele se vând și din fondurile obținute, sprijin tinerii artiști. În toamnă voi avea vreo trei expoziții în țară și sunt fericit tare că îmi ies și că pasiunea aceasta a ajuns la un anumit nivel, de mai bine de șapte ani, prin care îmi pot împlini o vocație și pot ajuta.

Tablourile mele au ajuns și în străinătate și e o mare satisfacție să știi că opera ta desăvârșește un spațiu. Cât despre mine, una dintre cele mai mari pasiuni este cea a colecționatului. Sunt un împătimit colecționar și da, uneori am și exagerat cu achiziții sau investiții. Am și tablouri mai valoroase și altele mai puțin valoroase. Mi-am spus la un moment dat că tot ce strâng, economisesc din munca mea, după plata tuturor datoriilor și a impozitelor, trebuie să investesc în sufletul meu.


Fuego: „Iubesc arta românească”

„Și așa am ales tablourile. Iubesc arta românească. De la marii pictori, pe care nu-i am, din păcate, în colecție, până la formatori sau artiști contemporani, toți mă fascinează și mă fac și pe mine să pictez și să ajung mai bun! E una dintre pasiunile mele ascunse, sunt destul de înflăcărat și încerc să nu ratez nimic! Sunt bine pus la punct cu istoria artei românești, cu viețile autorilor și cred că e un domeniu fascinant ce-ar trebui mult mai des tratat, comentat, promovat!”, a declarat Fuego pentru ciao.ro.

Cum și-a ales Fuego numele de scenă

Paul Surugiu, cunoscut după numele de scenă drept Fuego,  a reușit să intre în lumina reflectoarelor de la o vârstă foarte fragedă. Înainte să fie cunoscut pe plan național, artistul era celebru în locul natal, unde avea chiar și propria trupă muzicală. Acesta spune că de-a lungul timpului a interpretat diferite genuri muzicale, până când s-a oprit la cel pe care l-a păstrat și în ziua de astăzi.

“Într-adevăr, în adolescență, la Turda, până să mă lansez pe plan național cu adevărat, cântam pop-rock, aveam o trupă alături de tineri talentați și eram cumva vedetele orașului! Peste timp am cântat latino, am cochetat cu folclorul, dar muzica ușoară, pop, este cea care se potrivește cel mai bine sufletului meu, vocii mele și așa pot transmite emoția pe care o simt!”, a declarat Fuego potrivit playtech.

Chiar dacă artistul vrea să revină la numele din buletin, acesta este conștient de faptul că publicul tot după poreclă îl va recunoaște. Solistul are și o poveste în spatele acestui pseudonim, pe care l-a ales la întâmplare.

“În 1998 așa era trendul, cu nume de scenă. Am semnat cu prima casă de discuri din România și mi s-a sugerat o variantă de nume și am ales la întâmplare, dintr-un dicționar, acest nume. Se și potrivea cu genul latino pe care-l cântam, cu piesa Toată lumea dansează și de acolo a început parcursul lui Fuego! De vreo câțiva ani buni, am revenit la numele meu, Paul Surugiu. Firește că păstrez și pseudonimul, pentru că așa mă știe lumea, dar numele meu de azi este cel din buletin!”, a mai povestit artistul pentru sursa citată.

 Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Romina Băluță | Dată: 27 iul 2022, 13:55 | Categorie: Vedete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience