Fuego, imagine rară din copilărie. Cum își petrecea artistul sărbătorile de iarnă: "Mie-mi plăcea să gust șoricul și să asist la prepararea bunătăților"/ FOTO

Data publicării:
Paul Surugiu - Fuego, foto arhiva personală
Descriere foto: Paul Surugiu - Fuego, foto arhiva personală

Fuego le-a povestit fanilor cum erau pentru el sărbătorile de iarnă, în copilărie. Artistul le-a arătat și o fotografie rară cu el de pe vremea când era adolescent.

De 25 de ani, Fuego bucură publicul prin muzica sa. A muncit din greu pentru a-și câștiga aprecierea, iar rezultatul este cel căutat de artist. Talentul și carisma l-au urcat pe scenă, iar munca, determinarea și caracterul l-au plasat direct în inimile oamenilor. Puțini sunt cei care știu cum arăta Fuegă la doar 17 ani.

Recent artistul a publicat pe rețelele de socializare o fotografie din adolesceță, dar a dezvăluit și cum arătau sărbătorile de iarnă pentruel, în acea perioadă.

 

În perioada asta, mie îmi zboară gândul la copilărie. Nu regret acei ani și nu trăiesc deloc în trecut, dar Crăciunul copilăriei mele rămâne una dintre imaginile idilice și speciale, care mă însoțește și azi. Începeam toate pregătirile cu vreo câteva săptămâni înainte. Se planifica în casă tăierea porcului, care era un adevărat eveniment. Mie-mi plăcea să gust șoricul și să asist la prepararea bunătăților, de la cârnați la caltaboși sau tobă. Mai apoi apărea mirosul de cozonaci, curățenia generală, împodobitul bradului, în seara de ajun.

Separat de asta, făceam planuri cu ai mei colegi de mers la colindat. Ne puneam la punct un repertoriu variat și ne luam la noi un casetofon cu Ștefan Hrușcă, care era cumva fundal sonor pentru ce aveam noi pregătit. Nu-mi imaginam pe vremea aia că voi deveni și eu, peste ani, mai mult sau mai puțin, prin cântecele mele, un brand al Crăciunului românesc. Iarna ne făcea să fim mult mai sprinteni și ne solicita mult. Nu știam de alte jocuri decât de cele din zăpadă. Dădeam și cu lopata să dezăpezim strada, ne bucuram de gustul portocalelor, care nu erau prea dese și desigur, de gutui și ceaiul cald, cu scorțișoară, pe care mama mi-l făcea când mai intram în casă, într-o pauză de bulgăreală. , a scris Fuego pe facebook.

 

 

 

Fuego nu împodobește bradul și nici nu cântă colinde

 

Numele lui Fuego este pe buzele românilor în perioada sărbătorilor de iarnă. Deși artistul nu cântă colinde, melodiile sale au ajuns un simbol al Crîciunului. 


„Multă lume spune că sunt un simbol al Crăciunului, că într-un fel sau altul imaginea mea este asociată cu această sărbătoare, iar cântecele mele au devenit coloană sonoră pentru perioada aceasta în care deja am intrat.  Nu știu cât e de adevărat sau nu, dar știu sigur că iubesc piesele mele dedicate Crăciunului. Eu nu cânt colinde. Cânt propriile mele melodii, cu mesaj specific și cu anumite sonorități, pe care oamenii au ajuns în ani să le iubească și să le transforme în părți ale propriilor sărbători. Firește că-i onorant și cumva latura aceasta a carierei mele, care nu-i limitată, cum ar crede unii, doar la luna decembrie, mă împlinește. Iubesc sărbătoarea care se apropie și vă aștept pe toți să ne bucurăm împreună în concertele mele, de pe 10 pe 28 decembrie, prin toată țara!”, a fost mesajul transmis de Fuego pe contul de Facebook.

 

„N-am împodobit bradul niciodată”

 

"Împodobește, mamă, bradul", cea mai celebră melodie a lui Fiego, este ascultată în fiecare an de români, în perioada Crăciunului.

Recent, invitat în emisiunea lui Cătălin Măruță de la PRO TV, Fuego a dezvăluit că el, de fapt, nu a împădăbit niciodată bradul. 

 

"În perioada mea se purtau globurile de sticlă. N-am împodobit bradul niciodată până acum, vă spun sincer. Mereu îl făcea mama sau cine mai era, dar mereu mă uitam la ei cum îl fac. Vreau să duci bradul în platou și Cătălin Măruță să facă un concurs. Tinerii să trimită cele mai frumoase mesaje pentru mama.

Eu cred că mulți tineri sunt plecați peste hotare și mama lor îi așteaptă cu drag, dar de obicei nu prea ajung în țară. Bradul va ajunge la cel mai inspirat telespectator. Am un proiect caritabil care sprijină artiștii bolnavi.

Am reușit în aproape 7 ani să sprijinim aproape 400 de artiști pentru că atunci când eram copil nu mi-a întins nimeni o mână de ajutor. În tinerețe nu a avut nimeni grijă, am avut o copilărie grea, am luat-o de la zero", a declarat Fuego, la PRO TVGoogle News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Romina Băluță | Categorie: Vedete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel