Fructul banal al cărui miros reduce claustrofobia

Data publicării:
Imagine cu caracter ilustrativ, sursa unsplash
Descriere foto: Imagine cu caracter ilustrativ, sursa unsplash

Medicul Vasi Rădulescu spune că mirosul de mere și castraveți reduce claustrofobia.

Pe lângă beneficiile pe care le aduc rin consumul lor, merele reduc claustrofobia datorită mirosului lor. 

”Știați că…mirosul de mere reduce claustrofobia? Un măr pe zi îți poate ține claustrofobia departe. Potrivit doctorului Alan Hirsch, de la Centrul de tratament și cercetare a mirosului și gustului din Chicago, mirosirea unui măr verde vă poate schimba percepția spațiului, făcând ca încăperile să pară mai mari decât sunt în realitate. Hirsch a efectuat un experiment pe această temă în 1995 – și în timpul acestui studiu, el a descoperit, de asemenea, că castraveții au un efect similar, în timp ce mirosul de fum de grătar are efectul opus”, scrie medicul cardiolog Vasi Rădulescu pe blogul său.

Merele sunt o sursă excelentă de fibre, cu 4,4 grame de fibre în fiecare fruct de mărime medie. Potrivit Clinicii Mayo, dietele bogate în fibre fac mai mult decât să regleze sistemul digestiv; ele pot, de asemenea, să scadă colesterolul, să ajute la controlul nivelului de zahăr din sânge și să reducă riscul de boli cardiovasculare și de cancer. În plus, aproximativ 20 la sută din măr este format din pectină, care a fost legată de scăderea colesterolului, potrivit Healthline.

 

Citește continuarea pe DC MEDICALGoogle News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Romina Băluță | Categorie: Sanatate


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel