Friptură mediteraneană de miel, cu lămâie și rozmarin. Rețetă gustoasă pentru masa de Paști

Data actualizării: | Data publicării:
Sursa foto: pexels.com
Descriere foto: Sursa foto: pexels.com

Friptura mediteraneană de miel, cu lămâie și rozmarin este o rețetă savuroasă, potrivită pentru masa de Paști.

INGREDIENTE: 

-1 kg pulpa sau carcasa miel

-1 lingurita sare mare

-piper proaspat macinat

-dafin

usturoi

-rozmarin

-zeama de la jumatate de lamaie

-ulei de masline

-100 ml vin alb sec

MOD DE PREPARARE: Carnea de miel se spala bine. Se taie rozmarinul si busuiocul marunt, se pun intrun castronel si se amesteca impreuna cu ulei de masline, zeama de lamaie, sare, piper si usturoi pisat fin. Se unge carnea de miel pe toate partile, apoi se lasa la rece 1 ora, sa intre aromele in carne. Se pun 100 ml de apa in tava, se acopera cu folie de aluminiu si se da la cuptor. Se coace friptura pentru 30 de minute la 200-220 de grade Celsius (aproape maxim la cuptoarele cu gaz), apoi se reduce focul la 160 de grade Celsius, pentru alte 2 ore si jumatate. Se verifica dupa 2 ore friptura, daca este frageda. Cand este frageda, se adauga vinul si se mai lasa fara folie, la foc mare (200 de grade Celsius) pana se rumeneste. Se lasa 10 minute sa respire, apoi se serveste, alaturi de o garnitura preferata.

POFTĂ BUNĂ!

Rețetă pentru masa de Paști. CIORBĂ DE MIEL

INGREDIENTE 

600 g carne de miel cu os (piept, coastă, gât)

 1 legătură ceapă verde 

100 g morcovi 

100 g păstârnac şi pătrunjel rădăcină 

1 ţelină potrivit de mare

 50 g unt 

500 ml borş 

200 ml smântână

 1 gălbenuş 

1 legătură pătrunjel verde 

1 legătură leuştean verde

MOD DE PREPARARE

Carnea pentru ciorba de miel se spală, se taie bucăţi şi se pune la fiert în 1,5-2 l de apă cu un praf de sare. Se spumează şi se adaugă ceapa verde tăiată mărunt, apoi se acoperă şi se lasă să fiarbă la foc mic.

 Morcovii, ţelina, păstârnacul şi rădăcina de pătrunjel se curăţă, se spală şi se taie cubuleţe. Se călesc într-o tigaie cu unt şi se adaugă imediat la supă. Se lasă să fiarbă în continuare aproximativ o oră, până când se înmoaie carnea şi toate legumele. Se scoate carnea fiartă din supă, se curăţă de oase, se taie cubuleţe şi se pune din nou la supă.

Se adaugă borşul fiert separat cu câteva fire de leuştean, se lasă să dea în clocot, se spumează şi se drege cu gălbenuş şi smântână. Se aromează cu pătrunjel şi leuştean verde tocate mărunt.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Romina Băluță | Categorie: Retete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel