Friptură mediteraneană de miel, cu lămâie și rozmarin. Cea mai gustoasă rețetă pentru masa de Paști

Friptură de miel, sursa pixabay/ autor Shutterbug75
Descriere foto: Friptură de miel, sursa pixabay/ autor Shutterbug75

Friptura mediteraneană de miel, cu lămâie și rozmarin este o rețetă savuroasă, potrivită pentru masa de Paști.

INGREDIENTE: 

-1 kg pulpa sau carcasa miel

-1 lingurita sare mare

-piper proaspat macinat

-dafin

usturoi

-rozmarin

-zeama de la jumatate de lamaie

-ulei de masline

-100 ml vin alb sec

MOD DE PREPARARE: Carnea de miel se spala bine. Se taie rozmarinul si busuiocul marunt, se pun intrun castronel si se amesteca impreuna cu ulei de masline, zeama de lamaie, sare, piper si usturoi pisat fin. Se unge carnea de miel pe toate partile, apoi se lasa la rece 1 ora, sa intre aromele in carne. Se pun 100 ml de apa in tava, se acopera cu folie de aluminiu si se da la cuptor. Se coace friptura pentru 30 de minute la 200-220 de grade Celsius (aproape maxim la cuptoarele cu gaz), apoi se reduce focul la 160 de grade Celsius, pentru alte 2 ore si jumatate. Se verifica dupa 2 ore friptura, daca este frageda. Cand este frageda, se adauga vinul si se mai lasa fara folie, la foc mare (200 de grade Celsius) pana se rumeneste. Se lasa 10 minute sa respire, apoi se serveste, alaturi de o garnitura preferata.

POFTĂ BUNĂ!



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Romina Băluță | Dată: 28 apr, 20:10 | Categorie: Retete
Get it on App Store Get it on Google Play