Fratele lui Ion Dolănescu, reținut pentru fraudă fiscală. Pentru ce e acuzat Constantin Dolănescu

Data publicării:
Constantin Dolănescu, sursa facebook
Descriere foto: Constantin Dolănescu, sursa facebook

Fratele regretatului artist Ion Dolănescu, Constantin Dolănescu, a fost reținut de poliție alături de mai mulți lăutari.

Mai mulți lăutari din județul Dâmbovița au fost reținuți aseară pentru fraudă fiscală, mai exact înșelăciune, fals și uza de fals în declarații. Printre aceștia se numără și Constantin Dolănescu, fratele regretatului Ion Dălănescu, potrivit Antena 3.

Artiștii sunt acuzați de faptul că au luat bani pe nedrept de la stat, deși ei aveau alte venituri. Mai mult decât atât, aceștia ar fi adus și dovezi false care confirmau faptul că activitatea lor a fost suspendată din cauza COVID-19. Deși obțineau sume de bani din partea statului, lăutarii cântau la evenimente private, care oricum nu aveau voie să se desfășoare, din cauza pandemiei de coronavirus.

În urma cercetărilor s-a constatat că totul s-ar fi întâmplat în perioada octombrie 2020- aprilie 2021, iar cu ajutorul administratorilor a două societăți comerciale, ar fi fost întocmite în fals contracte de prestări servicii. Datorită actelor false, interpreții ar fi obținut din partea statului sume de bani extrem de mari, care au ajuns la un prejudiciu de 1.550.000 de lei.

Printre aceștia se numără și Constantin Dolănescu, fratele regretatului artis, Ion Dolănescu, care și-a petrecut întreaga noapte în arest, iar astăzi urmează să fie prezent alături de ceilalți interpreți în fața Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgoviește pentru dispunerea măsurii preventive.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Romina Băluță | Categorie: Vedete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel