FOTO. O mașină a fost „înghițită” de 15 000 de albine. Cum au reușit pompierii să alunge roiul de insecte

Data actualizării: | Data publicării:
15 000 de albine au „înghitit” o mașina. Foto Facebook/ Las Cruces Fire Department
Descriere foto: 15 000 de albine au „înghitit” o mașina. Foto Facebook/ Las Cruces Fire Department

Aproximativ 15 000 de albine și-au făcut cuib într-o mașină parcată în fața unui magazin alimentar. Scenele de groază i-au făcut pe localnici să ceară ajutorul pompierilor. 

Un pompier din New Mexico a avut ocazia rară de a-și demonstra abilitățile apicole atunci când i-a fost solicitat ajutorul în scoaterea a mii de albine dintr-o mașină parcată în fața unui magazin alimentar.


Departamentul de Pompieri Las Cruces a răspuns duminică unui apel neobișnuit - un roi de albine își făcuse cuib într-o mașină parcată în fața unui magazin alimentar. Potrivit departamentului de pompieri, proprietarul mașinii a spus că și-a lăsat cumpărăturile în interiorul vehiculului și că era pe punctul de a pleca atunci când a observat roiul de albine pe bancheta din spate.

"După blocarea zonei pentru a asigura siguranța cumpărătorilor din apropiere, pompierii din Las Cruces au apelat la serviciile pompierului Jesse Johnson care, în timpul liber, este și apicultor", a declarat departamentul într-o postare pe Facebook.

Johnson a sosit cu instrumentele necesare operațiunii- un kit de stup, ulei de lămâie, mănuși și îmbrăcăminte adecvată - și a reușit să scoată albinele din mașină și să le mute într-o locație mai potrivită”, au adăugat ei.

Imaginile cu roiul de albine pe bancheta din spate a mașinii și multe altele zburând în jurul parcării, par desprinse din filmele de groază. Departamentul de pompieri spune că în interiorul vehiculului erau aproximativ 15.000 de albine.


Johnson a reușit să îndepărteze albinele și să le mute într-o zonă sigură.

Întreaga operațiune a durat aproximativ două ore și nimeni nu a fost rănit grav în urma incidentului. 

 "Un paznic de la Albertson a fost înțepat și probabil câțiva cumpărători s-au intersectat cu albinele, dar nu au fost raportate răni majore", a anunțat Las Cruces Fire Department.

 



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Maria Alexandru | Categorie: Social


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel