Fotbalistul Eriksen va avea defibrilator cardioverter implantabil (ICD), după stopul cardiac

Data publicării:
Christian Eriksen, foto Instagram. Imagine cu rol Ilustrativ
Descriere foto: Christian Eriksen, foto Instagram. Imagine cu rol Ilustrativ

Danezul Christian Eriksen va primi un defibrilator cardioverter implantabil (ICD).

Potrivit BBC, danezul Christian Eriksen va primi un defibrilator cardioverter implantabil (ICD) care îi va reporni inima automat, după ce s-a prăbușit pe teren, șocând spectatorii Campionatului European din această vară.

Acest defibrilator cardioverter implantabil este „necesar din cauza aritmiei inimii”, a spus medicul echipei naționale a Danemarcei, Morten Boesen. Eriksen rămâne în spital conform informațiilor persoanelor familiare cu situația, însă acesta insistă că este „bine în ciuda circumstanțelor”.

Eriksen a acceptat soluția ICD-ului, recomandată de doctorii din toată lumea

„Christian a acceptat această soluție și planul a fost confirmat de specialiști atât la nivel național, cât și internațional, care au recomandat cu toții același tratament”, a mai spus medicul danez. „Îi încurajăm pe toți să-i dea lui Christian și familiei sale pace și dreptul la intimitate”.

Fundația Britanică pentru Inimă a spus că ICD-ul este un mic dispozitiv plasat sub piele, conectat la inimă prin „fire foarte subțiri” care „trimite pulsuri electrice pentru a regula ritmurile atipice ale cordului”. Daley Blind a primit același dispozitiv după un incident cardiac și încă joacă pentru Ajax Amsterdam și naționala Olandei.

Citește continuarea pe DC NEWSGoogle News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Romina Băluță | Categorie: Sport


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel