Fostul ministru al Educației intervine în scandalul creat de George Buhnici. Cum a reacționat Daniel Funeriu: „O discuție sănătoasă pentru România”

Sursa foto: Daniel Funariu și George Buhnici, colaj foto/ instagram
Descriere foto: Sursa foto: Daniel Funariu și George Buhnici, colaj foto/ instagram

Fostul ministru al Educației a reacționat în scandalul  „celulitei și al vergeturilor”. Daniel Funeriu a transmis un mesaj dur pentru George Buhnici.

George Buhnici a provocat un mare scandal, după ce a spus că unele femei nu arată bine la plajă și le-a sfătuit să meargă la sală. În urma declarațiilor controversate, tot mai multe persoane au reacționat și l-au pus la punct pe vlogger.

Fostul ministru al educației, reacție în scandalul „celulitei și al vergeturilor”

Și fostul ministru al Educației, Daniel Funeriu, a reacționat în scandalul  „celulitei și al vergeturilor”.

„Eu aș avea trei lucruri de spus pe marginea acestui caz, de la macro, la micro. La nivel macro – un lucru este absolut sigur în România, condiția femeii în societate nu este ceea ce ar trebui să fie, deci acesta este un lucru pe care țin să îl spun, țin să îl spun public și cred că avem cu toții datoria, prin tot ceea ce facem, de la acțiune, la faptă, la vorbă, e important să ridicăm statutul femeii în societatea românească, care din păcate nu este suficient de înalt. Al doilea lucru pe care vreau să îl spun. Există un îndemn biblic – nu judeca, pentru că vei fi judecat cu aceeași măsură cu care judeci – și atunci cred că putem să credem ceea ce dorim, e, cred, creștinește, creștinesc să ne păstrăm anumite judecăți pentru noi”, a declarat fostul ministru al educației, potrivit romaniatv.net.

Daniel Funeriu: „Obiectificarea femeii este un lucru foarte urât”

Daniel Funeriu este de părere că George Buhnici ar fi trebuit să se gânească de două ori înainte de a face toate declarațiile care au provocat un mare scandal.

„În concluzie, cred că a fost o discuție sănătoasă pentru România, pentru că a permis să scoată la suprafață anumite comportamente cu care eu, de exemplu, nu rezonez deloc. Nu rezonez cu acest mod de a trata o femeie ca pe un obiect ș.a.m.d. Obiectificarea femeii este un lucru foarte urât și consider că a fost o discuție, cum să spun, neplăcută, dar care a scos la iveală niște comportamente pe care sper că tinerii noștri nu le vor mai reproduce”, a spus Daniel Funeriu, potrivit aceleiași surse menționate anterior.

George Buhnici și-a cerut scuze după ce a jignit femeile cu celulită și vergeturi

George Buhnici a mărturisit că îi pare rău pentru jignirile pe care le-a făcut și speră să învețe o lecție din această greșeală. Totodată, acesta a ținut să își ceară scuze fmiliei sale pentru toată situația creată.

„Da, am vorbit ca un mârlan, ca un băiețaș de cartier fără pic de minte în cap și fără experiență de viață, ca și cum aș fi fost fumat sau cel puțin amețit de băutură. (…)

Probabil, din dorința de a șoca și de a impresiona audiența, dintr-o tentativă total neinspirată de umor, am reușit să fiu superficial și lipsit de empatie.

Am jignit categorii întregi de oameni și am obținut, într-adevăr, un șoc. Acest șoc a fost, în primul rând, pentru mine și pentru familia mea, nu numai pentru public. 

Vreau să-mi cer scuze public tuturor celor pe care i-am jignit. Celor pe care, fără să-mi dau seama, într-o pauză de rațiune, i-am și mai ales le-am agresat prin limbaj, prin grobianism și prin lipsă de politețe', a transmis George Buhnici pe YouTube.Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Romina Băluță | Dată: 27 iul 2022, 07:56 | Categorie: Vedete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience