Florin Zamfirescu, motivul pentru care s-a retras de pe scenă, în urmă cu 3 ani: După 80 de ani, un actor nu mai știe ce joacă”

Data publicării:
Florin Zamfirescu. Captură Video YouTube
Descriere foto: Florin Zamfirescu. Captură Video YouTube

Florin Zamfirescu a dezvăluit motivul pentru care s-a retras de pe scenă, în urmă cu 3 ani.

Florn Zamfirescu s-a retras din lumina reflectoarelor, în urmă cu 3 ani. Actorul a dezvăluit motivul pentru care a luat această decizie. În vara anului 2019 Florin Zamfirescu a susținut ultimul spectacol, după care s-a mutat la țară, alături de actuala lui soție, Daciana Toma. 

Florin Zamfirescu, motivul pentru care s-a retras de pe scenă, în urmă cu 3 ani

Într-un interviu recent, marele actor a vorbit despre retragerea sa din lumea teatrului. Florin Zamfirescu a mărturisit că cei doi copii ai săi sunt cei care duc tradiția mai departe.

„Am copiii care mă satisfac prin ce fac ei. Ambii sunt actori, deși eu nu i-am îndrumat sub nicio formă să facă asta. I-am lăsat pe ei să ducă mai departe tradiția. Calitatea unui artist e dată de opera lui, nu de longevitatea lui, că, dacă trăiește 98, 100 de ani, e cel mai mare actor. Păi, nu e.

După 80 de ani, un actor nu mai știe ce joacă, o face cu ajutorul căștilor în urechi, nu știu de ce se mai duce. Și noi am fost tineri și ne uitam la cei bătrâni, care nu mai pleacă. Dar n-am zis niciodată cuiva. Eu respect oamenii bătrâni.

M-am uitat în timp, cum au murit marii actori, Cotescu, la 54 de ani, cum a murit Amza Pellea, la 53, George Constantin, tot la 50 și ceva de ani. Eu am jucat până la 70. Era cazul să mă opresc, nu să arăt că sunt mai grozav decât ei, pentru că nu sunt', a susținut  actorul, potrivit impact.ro.

„Nu mai plecăm nicăieri de sărbători'

Cât despre sărbători, Florin Zamfirescu a declarat că nu va pleca nicăieri și va rămane acasă alături de soția sa, care s-a ocupat de toate pregătirile pentru sărbători. 

„Nu mai plecăm nicăieri de sărbători, e iarnă, avem o casă plăcută, facem focul în sobă. Soția gătește, eu nu sunt în stare să fac decât ouă prăjite sau cartofi prăjți. Daciana e o minune de fată, e medic. Suntem foarte fericiți împreună. Mănânc normal, nu am pretenții. Nu sunt gurmand, de Sărbători mănânc mai puțină carne, mai puțin alcool, aproape deloc', a adăugat acesta, potrivit sursei citate.

„Și acum mă strigă lumea Nea Gigi'

„Și acum mă strigă lumea prin țigănie, pentru că stau în Mogoșoaia, Nea Gigi, după rolul din telenovela 'Inimă de țigan'. Întâmplător, mă cheamă și Gheorghe', a încheiat actorul.

Florin Zamfirescu a renunțat la țigări și băutură, din cauza problemelor de sănătate

Florin Zamfirescu, în vârstă de 73 de ani, s-a pensionat în urmă cu 3 ani. Actorul spune că nu simte lipsa activității din teatru și că și-a lăsat numele pe mâini bune. Copiii săi activează amândoi în același domeniu. 


„Nu-mi mai e dor de nimic, pentru că m-am retras. Am doi copii care mă onorează și-mi duc numele mai departe, Vlad Zamfirescu și Ștefana Samfira.

Am grijă de sănătatea mea. Nu mai fumez de vreo cinci ani, fumam câte două pachete pe zi. Cu alcoolul nu m-a văzut nimeni amețit, dar acasă, seara, mai beam trei beri sau mai beam țuică, acum, nu. Poate doar un păhărel.', a povestit actorul pentru Impact.ro.

'Iau foarte multe pastile date de doctoriță, eu nici nu știu ce am, ea mi le dă. Am colesterol, probleme cu inima, diabet. Am de toate, dar mă mențin.', a mai mărturisit actorul.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Romina Băluță | Categorie: Vedete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel