Florin Zamfirescu, la un pas să-și piardă viața pe platourile de filmare: „Ne făcea terci. Muream”

Florin Zamfirescu, sursa facebook
Descriere foto: Florin Zamfirescu, sursa facebook

Florin Zamfirescu a dezvăluit cum a fost la un pas de a-și pierde viața, chiar pe platourile de filmare. 

Florin Zamfirescu este unul dintre cei mai îndrăgiți actori din România. Recent, celebrul actor a povestit cum a fost la un pas de tragedie, chiar în timp ce filma pentru filmul Muntele ascuns, apărut în 1974, alături de Horațiu Mălăele. Mai exact, cei doi actori se aflau într-o mină, al cărei tavan s-a prăbușit.

Florin Zamfirescu, la un pas de tragedie

Marele actor a povestit cum a reușit să scape din ghearele morții. 

„Filmam la Muntele ascuns. Rolul principal era Horațiu Mălăele, care era student în anul II. Eu aveam un rol alături, coleg lui, eram mineri.

Se prăbușea o mină, prindea minerii înăuntru și ăia pe afară încercau să-i salveze. Noi, înăuntru, țipam, urlam, dădeam cu târnăcoape.

Am ajuns la un moment dat, în galerie de fugă, 2700 de metri sub pământ, la Voineasa. Acolo, au pușcat, cum zic eu, au băgat o dinamită și a căzut toată bolta aia, a făcut morman.

S-a curățat, au venit băieții ăia cu târnăcoape, să nu mai cadă ceva de sus”,  a declarat Florin Zamfirescu pentru Antena Stars. 

„Ne făcea terci. Muream toți”

Actorii și operatorul au refuzat să mai tragă încă o dublă. Această decizia i-a salvat pe toți de la tragedie, căci imediat după, tavanul minei s-a prăbușit.

„În timp ce coboram, așa, ajunsesem lângă actorii noștri, am auzit ceva. Tot tavanul, lespedea aia de sus, acolo unde eram noi, a căzut. Ne făcea terci, că erau tone de beton, de piatră. Eram prima dată când nu mai ceream o dublă, deveniserăm profesioniști. Muream toți”, a povestit marele actor.

Florin Zamfirescu a mai fost la un pas de moarte

În urmă cu 10 ani, consumat de durerea despărțirii de actrița Cătlina Mustață, actorul Florin Zamfirescu a trecut pe lângă moarte. Actorul a dezvăluit că a avut o fisură în aortă de 35 de centimetri, cauzată de diferețele mari de tensiune arterială la intervale extrem de scurte.

”Criza de inimă pe care am avut-o... Am avut o fisură de aortă pe 35 de centimetri!!! Care, Dumnezeu a fost bun și mi-a lipit-o fără operație. Eu n-am tăieturi, n-am nimic. Doctorul mi-a zis: te iubește Dumnezeu. Am făcut-o de la tensiune oscilantă. Aveam 12 cu 7 și beam o gură de cafea sau orice, dimineața, și făceam 24 cu 12.

Până la urmă, a pleznit aorta aia și gata!”, a povestit Florin Zamfirescu la emisiunea lui Mădălin Ionescu de la Metropola TV.  

Cazul actorului a fost unul fericit, pentru că fisura nu a fost deschisă, altfel, viața lui ar fi fost în pericol. 

”Putea să fie congestie cerebrală, putea să fie o fisură adevărată... Aorta are mai multe straturi și se sparge primul strat. Dacă ajunge să se spargă de tot, e hemorahie internă, n-are nimeni ce-ți face... Se umple stomacul cu sângele tău și tu te piezi, te duci!”, a mai spus actorul. 

Chiar dacă această problemă de sănătate a apărut la fix o lună de la despărțirea de fosta soție, Florin Zamfirescu spune că nu o învinovățește pe aceasta pentru starea sa. 


„N-am urât-o, eu plecasem de acasă și la o lună după asta mi s-a întâmplat pentru că a fost un consum...”, a mai dezvăluit Florin Zamfirescu.Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Romina Băluță | Dată: 17 aug 2022, 19:48 | Categorie: Vedete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience