Florin Zamfirescu, detalii neștiute despre Mitică Popescu și Leopoldina Bălănuță. Povestea de dragoste imposibilă: „Ei se placuseră înainte, dar el fusese arestat și ea se măritase”

Data actualizării: | Data publicării:

Mitică Popescu și Poldi (Leopoldina Bălănuță) s-au iubit enorm. Dispariția actriței a lăsat un gol uriaș în viața maestrului, care timp de 24 de ani a plâns după iubita sa soție. Pe 3 ianuarie 2023, Mitică Popescu a plecat la ceruri ca să-și reîntâlnească marea dragoste. 

Se știe despre Mitică Popescu și Poldi (Leopoldina Bălănuță) că s-au căsătorit după 40 de ani. Nu au vrut nici nuntă mare, de rușine că nu mai aveau 20 de ani, cum era la acele vremuri. 
Florin Zamfirescu, coleg și apropiat al cuplului, spună că povestea de dragoste dintre cei doi a fost presărată de multe suferințe și că destinul s-a pus de multe ori în calea lor. Cu toate astea, Mitică Popescu nu a renunțat niciodată la iubita sa. Nici închisoarea și nici faptul că s-a căsătorit cu alt bărbat nu l-au împiedicat să o iubească pe Poldi. Leopoldina Bălănuță a fost căsătorită cu actorul  Gheorghe Ionescu Gion.

Marele regret al lui Mitică Popescu. Regretatul actor și-a dezvăluit suferința, în ultimii ani de viață: „Nu realizezi la timp chestia asta”


“Teatrul Mic, în sertar, trusa lui de frizer. Toți bărbații se tundeau la el, avea de toate. Ne schimba și look-ul. A fost iubrie mare între el și Poldi (Leopoldina Bălănuță).

Ei se placuseră înainte, dar el fusese arestat și ea se măritase cu Ionescu Gion. Când a revenit Mitică la București, el murise, și într-o zi mi-a prezentat-o ca fiind soția lui. M-am bucurat mult pentru ei”, a spus Florin Zamfirescu pentru FANATIK.


Cei doi actori s-au căsătorit în 1977


S-au căsătorit când el avea vârsta de 40 de ani, iar ea, 42. Cei doi nu și-au dorit să realizeze cununia în Biserică, considerând că au o vârstă prea înaintată, motiv pentru care i-a cununat chiar tatăl Leopoldinei, în casa în care actrița și-a petrecut copilăria. Leopoldina Bălănuță a fost fată de preot militar în Garnizoana Focșani.


"Ne-a fost jena de vârstă noastră. Pentru dragoste nu contează vârsta, dovada că am stat împreună 25 de ani, dar lumea te mai judecă. M-am înțeles foarte bine cu Leopoldina. Eu făceam piața, iar ea gătea. Ei îi plăcea să pescuiască, mie nu. Dar am mers în Deltă zece ani. Nu avem copii, pentru că ea nu putea să rămână însărcinată. Plus că, nouă, actorilor, ne este foarte greu să creștem și o floare, la programul pe care-l avem.", a declarat actorul în trecut, potivit newsweek.ro


Declarația sfâșietoare pe care Leopoldina i-a făcut-o lui Mitică înainte să moară

Povestea de dragoste dintre cei doi actori a fost spulberată fulgerător de o veste tragică. În anul 1998, aceștia urmăreau împreună un meci de fotbal important, iar, după terminarea lui, actrița i-a cerut soțului ei să-i aducă ceva de mâncare. La scurt timp, Leopoldina Bălănuță a început să acuze dureri mari de stomac, motiv pentru care a fost transportată imediat la spital. În acea noapte, actrița a fost operată, iar în dimineața următoare medicii aveau să anunțe decesul.

Înainte să se stingă din viață însă, la vârsta de 63 de ani, cei doi soți au mai avut ocazia să poarte o scurtă conversație. Atunci, actrița i-a mărturisit marelui actor faptul că și-ar fi dorit ca el să fie primul care se duce pe lumea cealaltă, din dorința de a nu-l lăsa pe acesta cu așa mare suferință în suflet. Actrița și-ar fi dorit ca ea să fie cea care-și plânge soțul și care rămâne văduvă, după așa o poveste impresionantă de dragoste. 

„Te iubesc atât de mult, încât aș vrea să mori înaintea mea", i-a spus pe atunci Leopoldina Bălănuță soțului ei.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Maria Alexandru | Categorie: Vedete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel