Florin Zamfirescu a împlinit 73 de ani. Cu ce se ocupă marele actor după ce s-a retras din lumina reflectoarelor

Data publicării:
Florin Zamfirescu, sursa facebook
Descriere foto: Florin Zamfirescu, sursa facebook

Florin Zamfirescu a împlinit 72 de ani pe data de 12 aprilie 2022.

Florin Zamfirescu este unul dintre cei mai îndrăgiți actori din România. Astăzi a fost motiv de sărbătoare în familia artistului, aceasta a împlinit frumoasa vârstă de 72 de ani. Chiar dacă se confruntă cu probleme de sănătate, Florin Zamfirescu este foarte fericit alături de cei dragi. După ce s-a retras din lumina reflectoarelor, marele actor își petrece timpul alături de oamenii dragi sufletului său și de actuala lui soție, Daciana Toma.

Florin Zamfirescu a împlinit 73 de ani

Florin Zamfirescu s-a născut în orașul Călimănești, Vâlcea. În anul 1967 a intrat pe primul loc la Institutul de Artă Teatrală și Cinematografie Ion Luca Caragiale din București, secția Arta Actorului. Debutul său a avut loc în anul 1966, când a participat la emisiunea televizată „Dialog la distanță”.  A jucat în filme precum „De ce trag clopotele Mitică” (1981), „Moromeții” (1988), „Senatorul melcilor”, „Orient Expres”, „Filantropica”, etc.

Florin Zamfirescu, la un pas de moarte

În urmă cu 10 ani, consumat de durerea despărțirii de actrița Cătlina Mustață, actorul Florin Zamfirescu a trecut pe lângă moarte. Actorul a dezvăluit că a avut o fisură în aortă de 35 de centimetri, cauzată de diferețele mari de tensiune arterială la intervale extrem de scurte.

”Criza de inimă pe care am avut-o... Am avut o fisură de aortă pe 35 de centimetri!!! Care, Dumnezeu a fost bun și mi-a lipit-o fără operație. Eu n-am tăieturi, n-am nimic. Doctorul mi-a zis: te iubește Dumnezeu. Am făcut-o de la tensiune oscilantă. Aveam 12 cu 7 și beam o gură de cafea sau orice, dimineața, și făceam 24 cu 12.

Până la urmă, a pleznit aorta aia și gata!”, a povestit Florin Zamfirescu la emisiunea lui Mădălin Ionescu de la Metropola TV.  

Cazul actorului a fost unul fericit, pentru că fisura nu a fost deschisă, altfel, viața lui ar fi fost în pericol. 

”Putea să fie congestie cerebrală, putea să fie o fisură adevărată... Aorta are mai multe straturi și se sparge primul strat. Dacă ajunge să se spargă de tot, e hemorahie internă, n-are nimeni ce-ți face... Se umple stomacul cu sângele tău și tu te piezi, te duci!”, a mai spus actorul. 

Chiar dacă această problemă de sănătate a apărut la fix o lună de la despărțirea de fosta soție, Florin Zamfirescu spune că nu o învinovățește pe aceasta pentru starea sa. 


„N-am urât-o, eu plecasem de acasă și la o lună după asta mi s-a întâmplat pentru că a fost un consum...”, a mai dezvăluit Florin Zamfirescu.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Romina Băluță | Categorie: Vedete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel